Рукометни клуб Борац ствара екипу за нову сезону: Појачања стижу након тренера

Дарко Драгичевић
Рукометни клуб Борац ствара екипу за нову сезону: Појачања стижу након тренера

БАЊАЛУКА - У Рукометном клубу Борац након затишја слиједи бура. Бањалучани су почели са стварањем тима за наредну сезону. Након одласка тренера Мирка Микића и неколико рукометаша услиједили су и први договори за нову сезону.

Док се чека именовање новог тренера Ирфана Смаилагића, управа бањалучког тима задржала је четири играча из прошле сезоне и они ће и даље бити носиоци игре “црвено-плавог” тима.

Тако ће дрес Борца и даље носити: голман Слађан Суботић, крилни играчи Милош Њежић и Владо Драганић те бек Раде Рађеновић који је дошао прољетос али је имао и незгодну повреду.

Суботић и Њежић су већ годинама носиоци екипе и имали су запажене улоге и прошле сезоне.

- Договорио сам се с управом клуба тако да остајем у Борцу и наредне сезоне. Биће ми ово седма сезона у клубу тако да очекујем да у новој исправимо грешке из претходне - истакао је голман Слађан Суботић.

Већ је познато да ће му друштво на голу правити повратник Небојша Граховац који након 10 година више није члан Шартра. Сигурно је да ће овај тандем чувара мреже и те­ како бити квалитетан и да су ову позицију уз младог Давида Момића Бањалучани у потпуности затворили.

Увелико се ради и на попуњавању преосталог дијела тима. Воде се преговори с појединим рукометашима, а на мети Борца су и крило добојске Слоге и бивши члан бањалучког тима Владан Ђурђевић, као и досадашњи бек Леотара Владимир Станковић.

Ипак коначну ријеч око појачања даће нови тренер након именовања како би екипа била способна да се бори за врх у првенству БиХ. Сигурно је да ће бити потребно неколико појачања на одређеним позицијама јер је Борац у овом прелазном року остао без шест рукометаша.

Клуб су напустили Берин Бркић (Охрид), Лука Перић (Цеље Пивоварна Лашко), Лука Кнежевић и Марко Лукић (Слобода Тузла), док у новој сезони у екипи неће бити ни бекови Никола Ивановић и Новак Бајчета.

Рад с младима једини пут

Селектор Русије Велимир Петковић био је предавач на кампу Борац.

- Моја тренерска каријера почела је с дјецом. Ако се сјетимо, те клинце сам водио три или четири године. Прво их довео до прве екипе Борца, касније и до репрезентације Југославије и европског трофеја. Мислим да је добар рад с омладинским категоријама једини исправан пут, зато поздрављам идеју људи у Борцу који покушавају да оживе рукомет - изјавио је Петковић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана