Рукометна грозница тресе Требиње

Дарко Драгичевић
Рукометна грозница тресе Требиње

ТРЕБИЊЕ - Рукометна грозница полако захвата Требиње како се приближава прва историјска утакмица Леотара на европској сцени (субота, 19 часова).

Низом активности чланови клуба желе да испуне дворану на европској премијери против представника Летоније, екипе Тенакс Добеле. Тако је организовано дружење првотимаца са грађанима уз продају улазница током ове седмице, а бројне су и медијске активности.

Екипа се за то вријеме припрема за овај меч. Стручни штаб је набавио снимке мечеве и сви са нестрпљењем очекују да буду судионици спектакла у дворани “Милош Мрдић”.

Играчи су ове мечеве дуго сањали. За већину рукометаша биће ово деби у европским клупским такмичењима и велики мотив да се покажу у најбољем свјетлу.

Капитен Александар Милојевић истиче да је екипа спремна да одговори свим захтјевима стручног штаба и позива грађане Требиња да им помогну у премијерном наступу.

- Осјећа се већ еуфорија у граду пред наш меч. Рукометни клуб први пут игра европско такмичење и сигуран сам да ћемо имати праву подршку са трибина. Вјерујем да су се љубитељи спорта пожељели оваквих мечева у нашем граду и позивам их да дођу и буду нам вјетар у леђа на овој утакмици. Са нестрпљењем очекујемо суботу, има позитивне треме јер сви желимо да деби украсимо побједом. Кренули смо да се припремамо за европску утакмицу. Имаћемо сигурно још пар видео-анализа да бисмо се што боље упознали са игром противника -  истакао је капитен Александар Милојевић.

Представник Летоније долази у Требиње у доброј такмичарској форми, јер су већ одиграли мечеве у домаћем шампионату и Балтичкој лиги. Управо то је највећи проблем херцеговачког клуба, јер су одиграли само један званични меч пред европске наступе.

- Они су имали доста утакмица у Балтичкој лиги и домаћем првенству, сигурно да су уигранији од нас. Са друге стране ми смо у претходној утакмици показали знакове неуиграности и ове седмице ћемо радити на томе да смањимо техничке грешке којих је било против Челика. Ипак мислим да имамо и квалитет и искуство да утакмицу одведемо у нашем смјеру - оптимиста је Милојевић.

Порази

Летонски представник Тенакс Добеле је протеклог викенда гостовао у Естонији гдје је доживио два пораза у Балтичкој лиги. Поражен је на гостовању од Мистре 22:24 те Виљандија 24:25. У домаћем шампионату имају максималан учинак након пет кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана