Рукометашици „Борца" бесплатна школарина од „Апеирона"

ГС
Foto: Паневропски универзитет "Апеирон"

БАЊАЛУКА - Рукометашица бањалучког клуба Борац, Сара Мајкић, добила је стипендију у виду бесплатне школарине за студије на Паневропски универзитет "Апеирон" , захваљујући уговору о спонзорству потписаном између „Апеирона" и Женског рукометног клуба Борац из Бањалуке.

Сара, која већ три године носи дрес Борца, уписала је Факултет здравствених наука и тако се поред успјешне спортске каријере сада бави и студијама у Бањалуци. 

„Непроцјењива је могућност коју су ми пружили – да уз спорт који волим стекнем знање и нешто што долази послије рукомета, а то је животни позив. Хвала мом директору Дарку Савићу који се безрезервно залаже за све нас и велико хвала руководству „Апеирона" које је препознало наш клуб као носиоца развоја женског спорта и пружило нам подршку", рекла је Сара Мајкић. 

Дарко Савић, директор ЖРК Борац нагласио је да је од изузетне важности да играчице након средње школе наставе образовање и да је „Апеирон" као високошколска установа која има лепезу студијских програма најбољи избор за стицање знања и факултетске дипломе.

„Није ми у фокусу само то да дјевојке бриљирају на паркету с лоптом. Ми смо породица и битан ми је сваки њихов напредак, а нарочито да се школују и даље. У тиму има играчица које су заинтерсоване да спортску каријеру граде ван оквира РС и БиХ те спој са „Апеироном" заиста може бити од велике важности јер из искуства знамо да ће им диплому признати и у земљама у којима наставе играти професионално рукомет", додаје Савић.

Паневропски универзитет ће, према уговором одређеном износу, стипендирати и остале играчице које се опредијеле за студије на једном од седам факултета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана