Рукометашице Борца спремају се за наредну сезону: Чека се бомба прелазног рока

Дејан Кондић
Рукометашице Борца спремају се за наредну сезону: Чека се бомба прелазног рока

БАЊАЛУКА - Рукометашице Борца од уторка се припремају за старт нове сезоне. Европски изазови плус домаћи фронтови представљаће велики изазов за младу чету Николе Бијелића.

“Црвено-плаве” су у односу на прошлу сезону јаче за пивотмена Ему Мајкић, која је у клуб дошла из Кнежопољке, док су првом тиму из друге екипе прикључене Лара Бијелић, Сандра Ђурашиновић и Анђела Тодић. Редове вишеструког шампиона БиХ напустиле су Божана Ћутковић, Душка Тинтор, Ружица Шикић, Драгана Вукосављевић и Јована Коџоман. Први оперативац Борца Дарко Савић има доста посла ових дана. Интензивно ради на довођењу још појачања. За “Глас Српске” открио је да спрема једно велико изненађење.

- На најбољем смо путу да доведемо играчицу са којом ћемо бити 50 одсто јачи у односу на претходну сезону. Биће то права бомба прелазног рока. И те како ћемо бити конкурентни за све трофеје у БиХ, а у Европи желимо поново да се представимо у лијепом свјетлу и да Бањалуци и Републици Српској поклонимо још један истински спектакл - нагласио је Савић.

Тренер Никола Бијелић у разговору за “Глас Српске” истиче да је задовољан радом екипе, односно да је циљ Бањалучанки и у наредној сезони борба за врх табеле и пласман у европске купове.

- Постепено дјевојке уводимо у оно што нас очекује у наредном периоду. Ујутро раде са новим кондиционим тренером Гораном Панићем, док увече радимо с лоптом. Темпо ћемо постепено појачавати. Средином, односно крајем мјесеца требало би да у Бањалуци одиграмо двије утакмице против Црвене звезде. Бићемо спремни за септембар, када нас средином тог мјесеца очекује старт Премијер лиге, а након тога и двомеч против словачке Јувенте у другом колу ЕХФ Европског купа - рекао је Бијелић.

Атмосфера међу дјевојкама је одлична. Једна од најискуснијих Јована Новаковић сматра да ће она и њене саиграчице бити спремне за све изазове.

- Вриједно радимо, знате и сами није ово период припрема који је најдражи спортистима, али знамо за шта се спремамо и какве обавезе нас очекују. Доста је младих дјевојака на припремама и морам их похвалити, стварно без ријечи испуњавају све оно што се пред њих постави. Навикле смо на трофеје, надам се да ћемо и ове године бити конкурентне и напасти све пехаре па ћемо видјети како ће на крају све завршти - истакла је Новаковићева.

Бијелић: Литванија позитивно искуство

Женска јуниорска рукометна репрезентација БиХ под вођством Николе Бијелића освојила је шесто мјесто на Европском првенству Б дивизије у Литванији. Млади стручњак сматра да је то добар резултат, с обзиром на све околности.

- Једно сасвим позитивно искуство. Мислим да смо направили коректан резултат, јер смо послије свега пет тренинга отишли тамо. Остварили смо двије побједе и доживјели три пораза, тако да то не можемо назвати неуспјехом, али сигурно да ова екипа, уз мало више рада може боље - констатовао је Бијелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана