Рукометашице Борца дочекују Зрињски у мечу 9. кола Премијер лиге

Дејан Кондић
Рукометашице Борца дочекују Зрињски у мечу 9. кола Премијер лиге

БАЊАЛУКА - Рукометашице Борца у Борику у недјељу од 14 часова биће домаћини екипи Зрињског у сусрету 9. кола Премијер лиге БиХ.

“Осице” су и даље у игри за титулу јесењег првака, али како имају бод мање од Груда, не питају се оне, већ тим из Херцеговине. Ривал тиму Николе Бијелића у сусрету посљедњег кола првог дијела првенства је још један тим из Херцеговине - Зрињски.

Сусрет ће имати и хуманитарни карактер. Циљ је да се прикупи што више средстава за вишечлане и социјално угрожене породице. Акција под називом “Даруј за Божић”, коју традиционално организује рукометни клуб Калуђер заједно са ЖРК Борац, још једном је потврдила велику хуманост спортиста и спортских радника у Бањалуци.

- Прошле године остварен је рекорд у прикупљеним средствима, 22.700 КМ, а мислим да ћемо до 2. јануара пребацити ту цифру. Обрадоваћемо 20 породица, а већ размишљамо да се тај број и повећа. Вриједност сваког пакета била је више од 1.000 марака прошле године и вјерујем да ће тако бити и ове. Оно што нам даје снагу што нас још више мотивише јесте радост тих породица када им уручимо дарове - рекао је Дарко Савић, директор Борца.

Представник РК Калуђер Данијел Гвоздаревић истакао је да је тренутно прикупљено више од 15.000 КМ.

- Ово је једна лијепа хуманитарна прича која траје већ пет година. Акција из године у годину расте. Сарадња са свим бањалучким колективима је добра, нарочито са ЖРК Борац. Позивам све наше Бањалучане да подрже “осице” у недјељу, али и нашу акцију - истакао је Гвоздаревић.

Један од најискуснијих играча Бањалучанки Јована Новаковић истакла је да једва чека меч, додајући да тријумф неће бити споран.

- Они на табели јесу доста слабији од нас, али свака екипа има велики мотив када игра против Борца. Наш циљ је да максимално испоштујемо договор из свлачионице и вјерујем да ће резултат на крају доћи - нагласила је Новаковићева.

Борац ће након овог меча, 24. децембра играти у Лазаревцу гдје ће се у финалу Свесрпског купа састати с прваком Србије, екипом Јагодине и биће то прилика да први пут у историји један клуб из Српске дође до трофеја у овом такмичењу. Мостарка Азра Летић жели што прије да освоји пехар са Борцем.

- Надамо се да ћемо остати свјежи након Зрињског па на Свесрпском купу покушати доћи до прве титуле - закључила је Летићева.

Кнежопољка у Грудама

Рукометашице Кнежопољке из Козарске Дубице у суботу од 18.30 часова гостују у Грудама код истоимене екипе. У осталим сусретима 9. кола састају се субота, Криваја - Извиђач (19), Хаџићи - Крајина (19), Илиџа - Слога 2013 (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана