Рукометаши "Војводине" по осми пут освојили Свесрпски куп

Срна
Foto: Мондо

БАЊАЛУКА - Рукометаши "Војводине" освајачи су "Свесрпског купа", пошто су у финалном мечу у Бањалуци савладали домаћи "Борац" резултатом 39:25.

Чувар мреже "Војводине" Фран Лучин проглашен је за најбољег голмана "Свесрпског купа", Недим Хаџић из "Борца" је најбољи стријелац турнира, а лауреат најбољег играча припао је Милану Јовановићу из побједничке екипе "Војводине".

Плакетом за допринос овом такмичењу чији је био покровитељ и дресом са бројем један награђен је предсједник Републике Српске Милорад Додик, у чије име је ово примио његов савјетник, рукометна легенда Младен Бојиновић.

Дан раније у полуфиналним мечевима "Војводина" је била боља од "Партизана" /24:22/, док је "Борац" савладао Слогу /27:26/.

"Свесрпски куп" у рукомету, осми по реду, одигран је у Спортској дворани "Борик" у Бањалуци, која је први пут након 2017. године угостила најбоље рукометне екипе из Србије и Републике Српске у мушкој и женској конкуренцији.

Спектакл најбољих српских рукометних клубова одржан је под покровитељством Кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика, Рукометни савез Републике Српске је организатор, а суорганизатор Спортски центар "Борик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана