Рукометаши Војводине освојили Свесрпски куп

ГС
Рукометаши Војводине освојили Свесрпски куп

Рукометаши Војводине по шести пут освојили су Свесрпски куп.

У шестом финалу одиграном пред 2.000 гледалаца савладали су домаћи Леотар 38:24 (22:9).

Прије почетка сусрета Милена Делић, предсједница Рукометног савеза Србије уручила је Маринку Умичевићу, предсједнику Рукометног савеза Српске признање за допринос развоју рукомета, а лопте је поклонила РК Леотар које је преузео предсједник Стеван Бекан.

Маринко Умичевић је уручио пригодне поклоне Милени Делић, која је добила и захвалницу као и Светозар Станковић, генерални секретар Рукометног савеза Србије, док је захвалницу добила Дијана Миланковић, генерални директор РТРС.

Велики прелазни пехар капитену Миљану Вуковљаку предао је Маринко Умичевић, а пехар Мирко Ћурић, градоначелник Требиња који је додјелио златне медаље са Стеваном Беканом.

Сребро и пехар за друго мјесто уручила је Милена Делић.

Сам сусрет одигран је потпуно у знаку Новосађана, док су Требињци пријетили у првих 10 минута када су водили са 2:1 и 3:2.

Послије тога тереном дворане Милош Мрдић господарили су изабраници тренера Бориса Ројевића који су меч добили са 38:24.

За најбољег играча проглашен је Грегор Оцвирк из Војводине, први стријелац је Владимир Станковић (Леотар), а најуспјешнији голман Фран Лучин (Војводина). Њима су признања уручили предсједник Скупштине Рукометног савета Српске Зоран Милошевић и Обрад Нинковић, члан УО Рукометног савета Српске.

Маринко Умичевић је уручио признање Луки Петровић, генералном директору Електропривреде Републике Српске на пруженој помоћи за организацију Свесрпског купа, преноси РТРС.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана