Рукометаши Србије побиједили Аргентину и остали у игри за четвртфинале

Танјуг
Рукометаши Србије побиједили Аргентину и остали у игри за четвртфинале

КАТОВИЦЕ - Рукометаши Србије побиједили су данас селекцију Аргетине 28:22 (12:10) у другом колу групе 3 Свјетског првенства у Пољској и Шведској.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Радивојевић са шест постигнутих голова, док је у пораженој екипи најбољи био Франциско Ломбарди који је девет пута затресао мрежу.

Рукометаши Србије још увек имају шансе да се пласирају у четвртфинале Свјетског првенства ако Холандија данас побиједи селекцију Њемачке.

У понедјељак рукометаши Србије у трећем колу играју са селекцијом Холандије.

- Желио бих да честитам играчима јер је ова данашња побједа више него икада до сада изграђена колективно - изјавио је селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона након утакмице са Аргентином.

Додао је да су имали тежак почетак утакмице и много енергије потрошили у претходној утакмици.

-Сви су помогли, од првог до последњег. Свих 16 играча је било на терену и сви су дали допринос. Морате да знате да играте и добијате овакве мечеве, нису лагани, нису ни најљепши за гледање, али задовољни смо. Били смо веома добри у одбрани, а у другом полувремену смо успјели да пронађемо и више рјешења у нападу -, изјавио је Ђерона.

Лијеви бек репрезентације Србије Илија Абутовић истакао је да је екипа у првом полувремену играла без енергије.

-Утакмица са Норвешком је оставила трага, била је исцрпљујућа. Напад је био слабији. У свлачионици смо се договорили пар ствари, знали смо да је сваки гол битан. Било је боље у наставку. Могло је да буде плус осам, штета. Имали смо напад, неспретно смо изгубили лопти и на крају је било плус шест. Имамо дан одмора да се освежимо. Знамо да ће бити теже против Холандије, али верујем у овај тим и надам се тријумфу -  закључио је Абутовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана