Рукометаши Слоге у дербију лиге домаћини Извиђачу

Г.С.
Рукометаши Слоге у дербију лиге домаћини Извиђачу

ДОБОЈ - Добој је на ногама. У суботу од 18 часова у дербију 11. кола изабраници Дејана Василића дочекаће старог ривала, шампионску екипу Извиђача.

Добојлије четири и по године не знају за пораз од Љубушака на свом терену. С друге стране, на посљедња два сусрета Слога је као домаћин претрпјела поразе, од Грачанице и Борца, и сви у клубу желе да прекину тај низ, односно да остану непоражени од тима Тонија Чолине на свом терену.

- Биће веома тешка утакмица. Играмо против првака БиХ и сигурно једне од најквалитетнијих екипа у лиги. Имају широк ростер и фантастичне играче на свим позицијама. Играли ове сезоне групну фазу Лиге Европе и сигурно додатно сакупили искуства у дуелима са врхунским екипама које ће им користити кроз нашу лигу. Вјерујемо ипак да можемо направити позитиван резултат ако будемо фокусирани и концентрисани 60 минута. Имамо неколико ровитих те грипозних играча, али сви ће они дати свој допринос на овој утакмици. И прошле године смо одиграли двије утакмице на једну лопту, доље изгубили један разлике, код нас одиграли неријешено, тако да вјерујем да ће и ова утакмица бити занимљива - рекао је Василић.

Шеф струке добојског премијерлигаша сматра да Европа није оставила трага на гостима, односно да неће бити уморни и тешки за дуел против његовог тима.

- Извиђач на свакој позицији има по два квалитетна играча, које колега Чолина равномјерно користи. Још су се и појачали доласком Алдина Сакића, а видјели смо и у досадашњем периоду да им Европа није правила проблем да одиграју квалитетно у нашој лиги - истакао је Василић.

Слога са Коњухом дијели седмо и осмо мјесто на табели Премијер лиге. У редовима премијерлигаша из Републике Српске сматрају да су могли и боље.

- Сигурно смо могли и морали боље, поготово на неким домаћим утакмицама. Али када погледамо шире да ми већ годинама путујемо сваки дан на тренинг, да сваки дан проводимо у бусу и дворани која нема гријање четири сата, а то су стварно екстремни услови у којима не тренира ниједна екипа, онда сам поносан на ову групу момака и буде ми још више жао што нису себе наградили којом побједом више на неким утакмицама. Али вјерујем да ћемо већ од овог меча поправити бодовни салдо на свом буњишту - додао је Василић.

Леотар у Маглају

Ово коло Премијер лиге доноси неколико занимљивих сусрета. Леотар је у суботу од 19 часова на тешком испиту у Маглају код истоименог ривала. Парови 11. кола: субота: Коњух - Грачаница (17), Горажде - Криваја (19), недјеља: Слобода - Чапљина (17). Вогошћа - Борац (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана