Рукометаши Слоге ставили тачку на јесењу полусезону: Мора боље у другом дијелу

Дејан Кондић
Рукометаши Слоге ставили тачку на јесењу полусезону: Мора боље у другом дијелу

ДОБОЈ - Рукометаши добојске Слоге су побједом над Кривајом у Осјечанима од 33:28 у мечу 13. кола Премијер лиге окончали јесењу полусезону.

Изабраници Дејана Василића одиграли су добар меч и на крилима голмана Милутина Богдановића, који је имао 15 одбрана, те Душана Миличевића (седам голова) и Бојана Тулендића (шест) остварили пети тријумф, што им је уз један реми и шест пораза, односно укупно 11 бодова било довољно за осму позицију на крају првог дијела сезоне.

- Напокон смо били на нашем препознатљивом нивоу. Побједом смо окончали полусезону. У одбрани смо одиграли онако како смо се договорили, затворили смо им бековску линију. У нападу смо могли и концентрисаније, али све у свему заслужено смо славили. Идемо на заслужени одмор. Имамо пуно тога за поправити у другом дијелу сезоне. Надам се да ћемо бити бољи него у овој полусезони - рекао је Василић.

Млади стручњак сматра да је његов тим могао много више од оствареног резултата ове јесени.

- Нисмо задовољни оствареним. Сигурно смо могли боље на тим неким, условно речено, домаћим утакмицама. Ето против Криваје је била пуна дворана људи из Завидовића, тако да је нама свака утакмица гостовање. Само смо против Слободе из Тузле одиграли у Добоју. Нажалост, ни наша публика нас не испрати у Осјечанима, дођу људи из Завидовића, Маглаја, Грачанице, а не дођу из Добоја. Када све то сагледамо, та путовања, момцима је стварно тешко. Сваки дан путујемо по два сата на тренинг и кући, али сигурно да можемо боље. Сигуран сам да ћемо у наставку првенства поправити резултатски салдо - истакао је Василић.

Добојлије ће паузирати до 3. јануара када је заказан почетак припрема за други дио сезоне.

- За крај јануара је заказан Куп БиХ, првенство се наставља 10. фебруара. Бићемо спремни за све изазове и као што рекох, очекујем боља издања мојих играча - закључио је Василић.

Грачаници почасти

Тријумфом против Вогошће у гостима са 28:21 рукометаши Грачанице освојили су јесењу титулу у Премијер лиги. Резултати 13. кола: Слобода - Горажде 36:29, Коњух - Извиђач 34:37, Херцеговина - Леотар 32:31, Маглај - Чапљина 37:36.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана