Рукометаши Слоге почели са одигравањем контролних мечева: Новајлије оставиле позитиван утисак

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

ДОБОЈ - Рукометаши добојске Слоге су у премијерном контролном мечу савладали Челик јуниор 36:31. Прва провјера добро је дошла стручном штабу да види како се екипа спремила те да се увјери у квалитет нових играча.

Најефикаснији у табору Слоге на првом мечу били су Дарио Ђенадија и Владан Марковић са по осам голова. Код Челик јуниора најубојитији су били Анес Суљић са 10 и Вук Лакићевић са осам голова.

Тренер Дејан Василић истиче да је за први меч било доста позитивних ствари у игри његовог тима.

- За прву утакмицу била је ово добра провјера. Жељели смо да видимо колико смо физички спремни и како смо радили од старта припрема. То је дјеловало баш добро. Момци су се на овом мечу растрчали и показали да смо тај дио припрема одрадили како треба. Што се тиче осталих сегмената игре било је добрих, али и лоших ствари. То је нормално за први контролни меч. На њему смо наступили без Миличевића који има малих здравствених проблема, а остали момци су добили шансу - рекао је Василић.

Слога у нову сезону улази са четири нова рукометаша. Уз повратника Ђорђа Босића, ту су Јован Јанковић, Хасан  Икановић и репрезентативац Грузије Акаки Паташури. 

Они су добили шансу да се докажу и пред њима је период гдје ће морати да се додатно уигравају.

- Први утисци о новајлијама су позитивни. Ријеч је о младим играчима жељним доказивања који су добро радили у досадашњем дијелу припрема, тако да вјерујем да ће донијети додатни квалитет нашој игри. Имамо млад тим који може брзо да игра и настојаћемо то да искористимо. Доста је потенцијала у тиму и очекујем да кроз наредне мечеве напредујемо и будемо што  бољи - додао је Василић.

Слога ће наредну провјеру имати већ у суботу када ће одмјерити снаге против Криваје такође на свом терену, а свакако највеће провјере имаће на 55. Међународном ТВ турниру шампиона гдје ће одиграти три дуела са веома квалитетним ривалима.

Челик на Борац

Екипа Челик јуниора одиграла је други контролни меч. 

У  првом су поражени од бањалучког Борца 27:32 (16:12) који је на припремама на Влашићу. Зеничани ће наредну провјеру имати у недјељу када ће на свом терену да узврате гостопримство Борцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана