Рукометаши Слоге отпутовали на припреме у Макарску: Станић једва дочекао појачања

 Душан Репија
Рукометаши Слоге отпутовали на припреме у Макарску: Станић једва дочекао појачања

ДОБОЈ - Доласком Луке Ђорђевића и Николе Кнежевића играчки потенцијал Слоге значајно је шири, а тренер Миљан Станић добио је оно што је очекивао, више квалитетних рјешења у ротацији и могућности за другачији стил игре.

Стручњак из Србије стигао је отприлике на средини првог дијела сезоне и успио да извуче добојске рукометаше ка средини табеле, а сада ће имати материјала да Слога заузме још понеку позицију више. Тренери никада не воле када преузму тим који је неко други селектовао и припремао га за сезону па су од велике важности припреме на којима се Слога тренутно налази. Седам дана рада у Макарској биће од велике помоћи Станићу и играчима како би још боље разумјели једни друге и све то преточили на терен.

- Најбитније је да смо задржали све играче из првог дела сезоне. Поред голмана у ротацији је најчешће било девет играча, а довели смо два момка који ће нам много значити. Душан Миличевић и Немања Пештић били су под великим оптерећењем, Миличевић је вероватно једини играч у лиги који је готово без измене играо две најодговорније позиције у одбрани и нападу свих 60 минута. Стигао је Лука момак који разуме рукомет, има фантастичну кретњу и преглед игре, као и брзину. Мислим да ће му бити много пријатније с нама јер смо млада и компактна екипа. Повратком Кнежевића добили смо на чврстини у одбрани, као и право решење на левом крилу и позиције с које смо имали најлошији проценат реализације. Одбрана је до сада била фокусирана само на Владана Ђурђевића, а сада смо у позицији да претимо с оба крила - рекао је Станић.

Посебно је срећан што обојица новајлија успјешно могу да покрију више позиција у тиму, али подвлачи да је прерано за било какве закључке јер је терен једино мјерило. Од његовог доласка искорак је видљив у резултатима, али и игри.

- Ситуација није била баш сјајна, екипа је често губила добијене мечеве. Добили смо доста утакмица, подигли просек голова за шест или седам, што је за мене подвиг. Сада ћемо покушати да све надоградимо и наставимо где смо стали у финишу првог дела сезоне - рекао је Станић.

Добојлије ће у Макарској одиграти контролне мечеве против Каштела и Трогира, што ће бити и једине утакмице до наставка сезоне који је заказан за 4. фебруар. Већ у првом колу чекају лидера Извиђач, великог дужника с обзиром на ток меча у Љубушком и пораза који су доживјели иако су контролисали 90 одсто тока меча.

Оптимални услови

Осим већ хроничног проблема с двораном у Добоју, Миљан Станић је подвукао да је презадовољан начином на који клуб функционише.

- Пријатно сам изненађен. Све радимо у договору, управа клуба стоји иза нас и то се осети. Припреме у Макарској много ће нам значити како бисмо се уиграли, али и додатно развили тимски дух. Радимо максимално озбиљно и надам се да ће се то видети када почну такмичарски мечеви - нагласио је Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана