Рукометаши Леотара у проблему пред наступ у Европи: Одгађање лиге БиХ пореметило планове

Дарко Драгичевић
Рукометаши Леотара у проблему пред наступ у Европи: Одгађање лиге БиХ пореметило планове

ТРЕБИЊЕ – Рукометно првенство БиХ напокон ће након бројих перипетија и одлагања почети 7. октобра. Клубови ће тако након два и по мјесеца тренирања изаћи на паркет и играти званичне мечеве.

Иако су сви клубови у великом проблему због дешавања у Рукометном савезу БиХ, чини се да су највећи губитници Искра и Леотар. Екипа из Бугојна се спремала да игра првенство БиХ и правила тим за то такмичење, а сад ће морати у лигу ФБиХ гдје је такмичење већ почело, а они су накнадно уврштени у календар такмичења, док требињски клуб нема довољно утакмица пред дебитантски наступ у Европи.

У требињском клубу су очекивали да имају најмање три до четири званичне утакмице прије изласка у Европу. Међутим, тај план је пропао јер је савез након бројних састанака тек у недјељу донио одлуку о датуму старта такмичења.

- Сигурно да нам је ово одгађање шампионата БиХ умногоме пореметило планове јер смо рачунали да ће екипа одиграти најмање четири званична дуела прије дебија у Европи. Недостајаће нам ти званични мечеви, јер ипак су припремне утакмице нешто друго. Срећом припреме су прошле без повреда, радили смо у комплетном саставу, а на дешавања око распореда не можемо да утичемо. Сад је најбитније да се што боље спремимо. Напокон знамо кад креће лига и настојаћемо да екипа буде што боља. Имаћемо једну званичну утакмицу прије Европе и то против Челика 7. октобра на нашем паркету, а до ње ћемо одиграти још једну пријатељску против Чапљине у петак. Екипа је добро радила, али сигурно је да смо сад сви нестрпљиви да такмичење напокон почне како бисмо видјели шта смо то урадили у овим дугим припремама - истакао је Драгиша Кораћевић, тренер Леотара.

Њихов противник у ЕХФ Европа купу је летонски Тенакс Добеле. Први меч на међународној сцени Требињци ће имати 14. октобра у свом граду, док ће реванш бити седам дана касније у Летонији.

- За разлику од нас, Тенакс је већ одиграо по два меча у домаћем шампионату и балтичкој лиги која се игра турнирски. Они ће до европских мечева имати још најмање пет утакмица тако да су сигурно у предности јер ће бити пуно уигранији и имати више мечева у рукама. Такође, они ће кроз те мечеве моћи да исправљају уочене недостатке на старту. Сакупљамо информације о њима како бисмо знали против каквог ривала ћемо играти и да тај дуел одиграмо што боље– додао је Кораћевић.

Тенакс одличан

Ривал Леотара у ЕГФ Европа купу екипа Тенакса из Добеле је већ одиграла четири меча, а до европских наступа имаће још пет провјера. У домаћем шампионату Летоније имају максималан учинак јер су савладали Огре 36:25, те Саласпилс 44:27, док у Балтичкој лиги имају побједу над Гранитасом 35:32, те реми против Свиесе 30:30.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана