Рукометаши Леотара славили против Борца: Рулет стао на “бијело”

Дејан Кондић
Рукометаши Леотара славили против Борца: Рулет стао на “бијело”

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара одлично су отворили нову сезону Премијер лиге БиХ. Изабраници Дарка Таврића су на свом терену у мечу првог кола као домаћини савладали браниоца трофеја, екипу Борца са 23:22.

Као и увијек кад играју ове двије екипе у Требињу, виђена је неизвјесна утакмица. Рулет је овог пута стао на “бијело” и бодови су остали у Херцеговини. Тренер Леотара у разговору за “Глас Српске” није крио задовољство због тријумфа његовог тима додавши да је ово само први корак ка жељеном врху табеле.

- Велика је ствар побиједити шампиона. Свака част мојим играчима, док су и Борчеви били на нивоу. Покушаћемо још да порастемо као екипа, а овај успјех ће нам помоћи у томе. Као и свака утакмица када играмо са Борцем у Требињу, и ова је била напета. Мислим да смо заслужили да славимо, готово константно смо били у вођству, у једном моменту смо имали и предност од пет голова. Екипа мог колеге Мирка Микића, упркос свему, успјела је и да поведе, међутим, били смо концентрисани, нисмо пали и окренули смо меч у своју корист. Ипак, ово није финале. Има још 29 утакмица испред нас. Можда у припремном периоду нисмо били прави, а против “црвено-плавих” је све доста боље изгледало. Само треба да наставимо овако и растемо још више - анализирао је Таврић.

Леотар ће у другом колу играти против новог премијерлигаша Какња у гостима. Свјестан је Таврић да ће пред његовом екипом бити деликатан задатак јер тамошња публика једва чека да види своје љубимце на дебију у Премијер лиги.

- Сигуран сам да ће они дати максимум да нас побиједе, а имаће и велику подршку навијача. Морамо се добро припремити, добро анализирати нашу игру и поправити неке ствари које нису ваљале у минулој утакмици. Покушаћемо да побиједимо тамо и потврдимо бодове освојене против Борца - рекао је Таврић.

Пораз Херцеговине

Резултати првог кола Премијер лиге: Криваја - Горажде 32:29, Босна (В) - Какањ 37:27, Леотар - Борац 23:22, Искра - Маглај 24:23, Коњух - Херцеговина 27:22, Вогошћа - Градачац (синоћ), Извиђач - Слога (Д) (20. септембар), Слобода (Т) - Грачаница (21. септембар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана