Рукометаши Леотара припремају се за други дио сезоне: Неуспјех све испод петог мјеста

Синиша Котараш
Рукометаши Леотара припремају се за други дио сезоне: Неуспјех све испод петог мјеста

ТРЕБИЊЕ - На почетку сезоне имали смо циљ да што прије обезбедимо опстанак, али је сада помало неозбиљно причати о томе. Тренутни пласман нам даје за право да најавимо борбу за једно од места у самом врху, а минимум је то пета позиција - рекао је тренер рукометаша Леотара, Дарко Таврић у разговору за “Глас Српске”.

Требињци су до самог финиша били апсолутни хит Премијер лиге, али их је неколико лошијих резултата на крају с другог мјеста спустио на пето. Готово цијелу јесен Леотар је био други, одмах иза водећег Борац м:тел-а, али у посљедњих пет кола доживљена су четири пораза. Ипак, и 17 освојених бодова, само један мање од Слободе и Вогошће, гарантују да се Требињци имају право надати високом пласману на крају првенства.

Зато су у Леотару одлучили да ништа не препусте случају, па се већ увелико припремају за други дио сезоне, а из стручног штаба истичу како је највећи добитак за клуб чињеница да су задржали комплетну екипу која је играла у првом дијелу сезоне.

- Напустио нас је само искусни голман Сидик Омеровић који је одлучио да заврши каријеру. Од осталих играча нико није изразио жељу да напусти Требиње и то је нешто што за нам много значи. Као његову замену ангажовали само Милоша Кнежевића некадашњег чувара мреже Синтелона, Кикинде и добојске Слоге за кога верујем да ће испунити наша очекивања. Ипак, највећи добитак за нас је повратак Радована Уљаревића с којим смо добили додатну ширину у ростеру - истакао је Таврић.

Гледајући са стране, чинило се да је Леотар у финишу јесење полусезоне остао без снаге, па се сада у Требињу труде да тај сегмент максимално поправе.

- Први део припрема базирали смо управо на том кондиционом раду и ту смо били веома конкретни јер желимо да почетак пролећа дочекамо спремни, онако какви смо били на старту првенства, а не онако како смо је завршили. Сада су на ред дошле и пријатељске утакмице и не сумњам да ћемо старт дочекати потпуно спремни - додао је Таврић.

Утакмице

Требињци су одиграли прву контролну утакмицу у којој су ремизирали (25:25) против хрватског лигаша Метковића, а Таврић је био задовољан.

- Имао сам лепу прилику да на терену видим шта смо то урадили од почетка припрема и могу рећи да сам задовољан. Наравно, има ту још ствари на које морамо да обратимо пажњу, а верујем да ће до почетка првенства све бити онако како смо желели - поручио је Таврић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана