Рукометаши Леотара почели припреме

Дарко Драгичевић
Рукометаши Леотара почели припреме

ТРЕБИЊЕ - Рукометни клуб Леотар почео је припреме за наставак сезоне, а на првом окупљању било је и једно ново лице. Требињски клуб је појачао Никола Јовановић.

Поменути рукометаш игра на позицији лијевог бека, а рођен је у Аранђеловцу 8.10.1999. године. Прошао је све омладинске категорије Рукометног клуба Партизан из Београда, гдје је провео седам година. Потом годину дана је провео у Рукометном клубу Рудар из Костолца, гдје је био један од најбољих стријелаца и играча екипе. Наступао је још у Рукометном клубу Шамот из Аранђеловца. У Леотар долази из Рукометног клуба Добов из Словеније, гдје је играо први дио сезоне.

- Драго ми је што сам постао дио клуба, једва чекам нове изазове. Дошао сам у клуб који из године у годину напредује и остварује запажене резултате. О клубу и граду сам чуо све најбоље и даћу све од себе на сваком тренингу и утакмици како бих испунио очекивања - истакао је Јовановић.

Леотар је јуче почео припреме за други дио сезоне. Тренер Драгиша Кораћевић истиче да очекује боље партије у прољећном дијелу.

- Након изузетно напорног јесењег дијела играчима је пријала пауза. Одморили су се, а сад очекујем да у другом дијелу будемо бољи. Нећемо имати згуснут распоред као у првом, искуснији смо за ту полусезону, тако да очекујем боље партије. Покушаћемо да играмо брже, да појачамо одбрану и на томе ћемо радити у овом припремном периоду - рекао је Кораћевић.

Екипа је претрпјела минималне промјене.

- Умјесто Тодорова дошао је Јовановић на бековским позицијама, остали играчи су ту, тако да ћемо настојати да се што боље уиграмо. У току припрема планирали смо четири пријатељске утакмице. Прва ће бити 26. или 27. јануара против Механике. Како је Челик одустао, ми смо слободни у првом колу другог дијела шампионата 10. фебруара, тако да ћемо имати више времена за уигравање и први дуел против Борца седам дана касније. Планирамо да посљедњи припремни меч одиграмо 10. фебруара и да нам то, у суштини, буде генерална проба пред наставак - рекао је Кораћевић.

Дошао Кнежевић

Голман Леотара Милош Кнежевић оправдано је закаснио на прозивку требињског премијерлигаша. Он је имао лакше здравствене проблеме, али се већ јуче прикључио припремама, тако да није пуно пропустио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана