Рукометаши Леотара гостују у Грачаници: Дерби за Европу

Дарко Драгичевић
Рукометаши Леотара гостују у Грачаници: Дерби за Европу

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара одлично су ушли у други дио сезоне. Требињци су остварили двије побједе којима су најавили да се неће предати у борби за излазак у Европу.

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара одлично су ушли у други дио сезоне. Требињци су остварили двије побједе којима су најавили да се неће предати у борби за излазак у Европу.

 

Наредни меч играју против Грачанице која је била јесењи шампион, али је на старту првенства у два меча освојила бод. Екипа је поражена на гостовању у Невесињу, док је ремизирала против Борца 19:19.

 

Рукометаш Леотара Александар Милојевић истиче да се екипа увелико припрема за дерби меч. Требињци су у доброј форми, а евентуалним тријумфом би много добили.

- Одлично смо обавили припреме што се види на старту другог дијела сезоне гдје смо остварили двије побједе. Ушли смо освјежени са два нова играча који су већ у уводним колима показали да ће бити права појачања - истакао је Милојевић.

Ипак да их не очекује лаган посао показује и традиција која је на страни Грачанице. Леотар још није славио на овом гостовању, а прошле сезоне је доживио веома тежак пораз (19:31)

- Грачаница је екипа која конкурише за титулу шампиона и свјесни смо њихових квалитета. Одлично су попуњени на свакој позицији и такође одлично вођени с клупе. Ипак ми смо добро почели други дио сезоне, тако да имамо чему да се надамо. Кренули смо са двије побједе и покушаћемо да наставимо тај низ. Идемо тамо да се надигравамо у једној узаврелој, али спортској атмосфери. Имамо још доста простора за напредак и мислим да ће бити још бољи ако нас мимоиђу повреде. Традиционално навијачи у Грачаници праве добру атмосферу и надам се правом дербију, квалитетној утакмици па нека побиједи бољи тим - истакао је крилни играч Александар Милојевић.

Парови 17. кола првенства БиХ: Субота, 18 часова: Коњух - Криваја, Слога Добој - Вогошћа, Горажде - Херцеговина, Чапљина - Борац, Грачаница - Леотар, недјеља, 3. март, 16 часова Слобода - Маглај.

Кораћевић у тиму Србије

Велико признање за тренера РК Леотар Драгишу Кораћевића, који је на жељу новог селектора Бориса Ројевића постао дио стручног штаба Србије. Након Дарка Таврића још један тренер Леотара постао је члан репрезентације. Кораћевић је већ био дио стручног штаба женске репрезентације Србије.

- Велика част за мене. Назвао ме селектор и то ће сигурно бити ново велико искуство за мене. Свакако је то признање за досадашњи рад и мотив да будем још бољи и да помогнем колико могу - истакао је Кораћевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана