Рукометаши Леотара ће вјечно памтити 2023. Годину: Сезона за историју

Дарко Драгичевић
Рукометаши Леотара ће вјечно памтити 2023. Годину: Сезона за историју

ТРЕБИЊЕ - Рукометни клуб Леотар ће вјечно памтити 2023. годину као досад најуспјешнију у клупској историји. Екипа је освојила Куп Републике Српске, остварила најбољи пласман у првенству БиХ (треће мјесто) те играла у европским такмичењима.

Требињски клуб је у протеклом периоду напредовао постепено, сваке године био све бољи, а на крају се могао похвалити и одличним резултатима. Кад се гледа комплетна година, у Леотару и те како могу да буду задовољни, што потврђује и тренер Драгиша Кораћевић.

- Иза нас је фантастична година у којој смо исписали нове странице клупске историје. Освојили смо први Куп Републике Српске, затим треће мјесто у првенству БиХ и изборили пласман у европска такмичења. Можемо да будемо поносни на то што смо урадили. У Европи смо такође били одлични, прошли смо коло и мислим да смо организацијом мечева, интересовањем публике и односом у потпуности испунили очекивања и показали да имамо шта да покажемо и на међународној сцени - истакао је Кораћевић.

Финиш године је мало покварио комплетну слику. Умор због исцрпљујућег распореда је донио и неколико пораза, а у стручном штабу су свјесни свих проблема.

- Од старта јесењег дијела сезоне имали смо проблем због касног почетка лиге. Практично су нам европске утакмице биле прве у сезони у које смо ушли само са једним званичним дуелом. Затим смо у два и по мјесеца одиграли 17 мечева и то је оставило трага на екипи. Нису у питању само мечеви већ и дуга путовања у Летонију, а затим и Чешку. Стигао је умор, а затим и повреде, што се одразило на резултате. Нисмо имали времена за квалитетан одмор - јасан је тренер Требињаца.

Ипак, наступи у Европи су нешто што се памти. Два пута пуна дворана, сјајна атмосфера, похвале од ривала и из Европске рукометне федерације, признање су за велики рад свих у клубу.

- Европа је сигурно била велико искуство, нешто што смо сви жељели и она је била награда за све у клубу за дугогодишњи рад. Хтјели смо да покажемо да смо прави домаћини и да видимо гдје смо у односу на остале екипе. Успјели смо да прођемо коло против Домбелеа, а били смо конкурентни и против чешке Карвине. Кад се подвуче црта, мислим да смо на достојанствен начин представили свој клуб и град и да нам је ово свима било једно ново искуство - поручио је Кораћевић.

Наставак рада

Рукометаши Леотара наставиће са радом 10. јануара, када је предвиђено прво окупљање за наставак такмичења. Већих промјена унутар тима неће бити, а тренер Драгиша Кораћевић истиче да на прољеће очекује да екипа поправи тренутни пласман на табели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана