Рукометаши Борца тренирају, а не знају да ли ће уопште да играју

Д.Д.
Рукометаши Борца тренирају, а не знају да ли ће уопште да играју

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца се спремају за нову сезону иако практично и не знају да ли ће се у њој уопште такмичити у лиги БиХ, као и европским такмичењима.

Одлуком Управног одбора због недостатка финансијких средстава сениорска екипа не игра пријатељске мечеве, тако да је одустала од турнира у Високом, те отказала неколико пријатељских мечева.

Рукометашима се дугују три плате, а и даље је неизвјесно да ли ће екипа уопште на паркету. Први наредни турнир је требао да буде наступ на Свесрпском купу,  12. и 13. септембра у дворани ”Борик”.

Капитен Небојша Граховац истиче да никад није био у сличној ситуацији.

– У име играча, могу да кажем да се осјећам јако лоше с обзиром на ову ситуацију, која траје већ дуже времена. Играчи некако налазе мотив да раде и тренирају добро без обзира на неисплаћене дугове и плате. Има ту и појачања којима вјероватно није лако да гледају све што се дешава. Међутим, професионализам свих нас је на високом нивоу и наставићемо даље. Отказане су нам пријатељске утакмице, тренирамо “на суво”, добро смо радили, али без мечева не можемо да крунишемо нашу игру. Радили смо добро и надам се да ће ситуација ускоро да се ријеши да се исплате заостали дугови и да мирне главе можемо да уђемо у сезону – рекао је  Небојша Граховац, капитен и најстарији играч екипе.

Спортски директор Дамир Хасановић је за Глас Српске пренио став струћчног штаба.

– Овако нешто нисам још доживио. Планирали смо да након повратка са Влашића кренемо са утакмицама, од турнира у Високом гдје бисмо имали противнике нешто нижег нивоа, преко турнеје у Хрватској и Словенији, до Сверспског купа у Бањалуци који би био врхунац. Нажалост, то је све отказано. Ова ситуација играчима не доноси ништа, утакмице које смо планирали од јуна су отказане и то нам ништа не доноси. Ситуација није једноставна, како играче мотивисати… Као да идеш у школу, учиш теорију, а немаш никакву праксу, не знаш на чему ћеш вјежбати ту научену теорију. Надам се да ће се пронаћи рјешење јер екипа то заслужује, Борац то заслужује. Људи са којима је требало да играмо, Нексе, Цеље, бивши тевропски шампио… питају, чуде се, интересује их зашто се и како се ово дешава једном оваквом клубу. Борац је играо и ратним временима и надам се да ће се наћи неко рјешење да екипа игра, а не само да тренира јер то никоме ништа не доноси – поручио је Хасановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана