Рукометаши Борца сигурни у првом дуелу у ЕХФ Европском купу: Јачи од ривала и проблема

Дејан Кондић
Рукометаши Борца сигурни у првом дуелу у ЕХФ Европском купу: Јачи од ривала и проблема

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца савладали су словеначки Јерусалем Ормож у првом сусрету другог кола ЕХФ Европског купа у “Борику” са 26:20.

“Црвено-плави” су готово све вријеме утакмице били у вођству. Крајњи резултат од плус шест је и највећа предност коју су Бањалучани остварили. Изабраници Ирфана Смајлагића феноменално су одиграли у другом полувремену, а ако се зна да се некадашњи шампион Европе налази у доста тешкој финансијској ситуацији, онда ова побједа добија додатно на тежини. Најбољи у побједничкој екипи био је Недим Хаџић са десет голова. Црногорски интернационалац Филип Кривокапић додао је седам.

- Ово је прво полувријеме што се тиче нашег двомеча са екипом из Орможа. Мора се признати да су они прилично добар противник и то су доказали у овом дуелу. Сви смо дали свој максимум, борили смо се лавовски. Ових шест разлике јесу велики, али и у реваншу морамо бити на нивоу и максимално фокусирани. Ако поновимо овакву борбу и игру, мислим да пласман у наредно коло неће доћи у питање. Морам истаћи и атмосферу, која је била сјајна. Пријатно сам изненађен. Заслужујемо пун “Борик”, јер стварно напорно радимо. Ту је била и моја породица, њихова подршка ми пуно значи - истакао је Кривокапић. 

Код гостију, који су имали подршку од око 250 својих присталица, истакао се Тадеј Сок са седам погодака, а Јан Млац Черне и Давид Богади додали су по четири. 

- Борац је искористио све наше техничке грешке и на крају је заслужио ову побједу и на томе им честитам. Ми смо у једном тренутку другог полувремена дошли на гол заостатка, а онда смо потпуно стали и били смо кажњени за све пропусте. Овај први окршај са Бањалучанима морамо што прије заборавити. Вјерујемо у себе, нема предаје и надам се да ћемо у реваншу исправити све грешке и да ћемо успјети да прођемо у треће коло ЕХФ Европа купа - истакао је Богади.

Реванш у суботу

У Борцу су сви већ окренути припреми за другу утакмицу против словеначког представника и вјерују да ће залиха коју имају бити довољна за пласман у треће коло ЕХФ Европског купа. Реванш сусрет биће игран у суботу, 26. октобра, у Орможу са почетком у 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана