Рукометаши Борца почињу припреме за нову сезону: “Вртић” наставља започети процес

Душан Репија
Рукометаши Борца почињу припреме за нову сезону: “Вртић” наставља започети процес

БАЊАЛУКА - Прозивком коју ће обавити тренер Мирко Микић рукометаши Борца данас почињу припреме за нову сезону.

Без дугогодишњег капитена Ђорђа Ћелића који је завршио каријеру и два врло битна играча Стефана Миљковића и Александра Милићевића, али с тројицом новајлија и момцима прикљученим из кадетске селекције “црвено-плави” ће покушати да наставе тамо гдје су стали у мају. А минула сезона била је мимо свих очекивања шампионска. “Вртић” из Господске прошетао се теренима Премијер лиге иако то није био примарни циљ у ово доба прошле године. Што се тиче тренера Микића, ни у наредном првенству титула није приоритет, пошто на располагању има још млађи тим него прошле године.

- Свима нам је увијек на уму чији дрес носимо и каква је историја иза Борца. Побједнички ген дубоко је усађен у свима који осјећају Борац и то тако мора да буде. Са друге стране, на окупљању прошле године почели смо нови процес који не може да буде окончан у кратком периоду. Циљ нам је да развијамо младе играче, унаприједимо њихову игру и наравно освојимо што више бодова. Моје амбиције ни сада нису уско везане за резултат него управо за развој играча, форсирање лијепог стила игре, јер ја другачије не знам радити - рекао је Микић.

У складу са размишљањима одлучио се да доведе момке који ће се уклопити у систем и унаприједити га у догледно вријеме. Из Леотара је стигао Никола Ивановић, док ће се данас на окупљању појавити и млади црногорски интернационалци Драган Јелушић и Новак Бајчета. Новајлије покривају бековске позиције и могу да одговоре задацима на обје стране терена што се у потпуности уклапа у Микићеву концепцију. Проблем представљају повреде двојице носилаца игре из Марка Лукића и Луке Кнежевића.

- Да ли смо јачи или слабији моћи ћемо да процијенимо тек послије неколико мјесеци. Посао нам значајно отежава одсуство Лукића и Кнежевића који су преко ноћи постали носиоци игре и лидери у сваком смислу. Тешко ћемо моћи да компензујемо њихово одсуство, зато морамо да радимо јако и што спремнији дочекамо почетак првенства. У првих неколико дана одрадићемо иницијална мјерења и тестирања како бисмо видјели да ли су момци испоштовали оно што је требало да раде током паузе. Поучен искуством из прошле сезоне знам да јесу, па се надам да су већ на неких 70, 80 одсто спремности - нагласио је Микић.

На прозивку ће доћи и повријеђени играчи, али и петорица кадета који ће проћи припреме с првим тимом, тако да ће млади стручњак на располагању имати 28 играча.

Јаке провјере

Бањалучани су већ договорили све припремне утакмице, а послије петнаестак дана рада снаге ће одмјерити са учесником Лиге шампиона Загребом (10. август, Бањалука). Два дана након тога у “Борик” стиже Прокупље са којим ће бити одигран двомеч. Потом ће “црвено-плави” 16. и 17. августа гостовати код Црвене звезде, да би од 23. до 28. августа учествовали на ТВ турниру у Добоју гдје ће имати четири врло јаке провјере. Права увертира за старт првенства биће завршница Купа РС која ће 2. и 3. септембра бити одржана у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана