Рукометаши Борца почели припреме без нових лица: Тешко наћи играча да буде појачање

 Душан Репија
Рукометаши Борца почели припреме без нових лица: Тешко наћи играча да буде појачање

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца почели су јуче припреме за наставак сезоне у којем желе да колико је год могуће више поправе блијед утисак који су оставили до сада.

Актуелни шампиони додатно подмлађени кренули су у сезону у којој су серијом повреда платили јурњаву за титулом, тако да тренер Мирко Микић није задовољан ни игром ни резултатима. У наставку очекује боља издања и додатну афирмацију младих играча који су због свега наведеног морали да сазријевају убрзаним темпом. Олакшавајућа околност је што ће од првог дана припрема у строју бити Божо Тепић и Игор Миљеновић, а ускоро ће пуним темпом почети да ради и Немања Миловац. Амар Грачић је отишао на контролу код доктора који му је оперисао кољено, док се Марко Лукић лагано враћа у тренажни процес, а на терен би требало да се врати у марту или априлу. На првом окупљању није било нових лица, али је за очекивати да стигну појачања.

- Водимо преговоре са два играча, али не смијем још ништа да прејудицирам. Нисмо задовољни како се ситуација одвија јер је мало или нимало играча на тржишту који би задовољили наше апетите. Јануар је увијек такав, а ми нисмо у позицији да чекамо афирмацију или сазријевање млађег играча, већ нам треба неко ко ће одмах подићи ниво наше игре - рекао је Микић.

Посљедњих неколико кола јесени одиграо је Лука Кнежевић који би требало да буде ударна снага “црвено-плавих”.

- Повреда рамена је прошлост, не осјећам никакве посљедице и спреман сам да пружим максимум. Тренер ме је постепено уводио у игру, али више нема разлога да ме штеди. Вјерујем да ћемо подићи ниво игре и имати много бољи учинак јер десето мјесто је испод нивоа Борца. Уз бољи здравствени билтен, повољнији распоред и виши ниво игре оптимиста сам да дохватимо и неку од позиција у врху табеле јер су разлике прилично мале - рекао је Кнежевић.

Он ће заједно са Луком Перићем, Никшом Петровићем, Владом Драганићем и Берином Бркићем бити на окупљању репрезентације БиХ од 16. до 20. јануара.

Комплетне припреме Бањалучани ће одрадити код куће, а први контролни меч имаће 20. јануара када ће одмјерити снаге са Слободом. Седам дана касније учествоваће на турниру у Лабину гдје ће осим домаћина бити Загреб и Цеље, а у међувремену ће одмјерити снаге са градским ривалом Младости. Други дио сезоне почиње 4. фебруара када у “Борик” долази Леотар.

Мирни протести

Паралелно са борбама на терену, Борац води и битку за просторије у самом центру Бањалуке. С тим у вези, руководство клуба ће у наредних десетак дана организовати мирне протесте како би скренули пажњу на, како кажу, покушај отимања њихове имовине. Потврдио је ово директор клуба Владимир Бранковић који је нагласио да је минулих дана на адресу великана из “Господске”, те путем друштвених мрежа и приватних порука стигло на стотине порука подршке. Нагласио је и да су уз Борац стали и остали спортски колективи из Бањалуке и ван ње, те армија навијача “црвено-плавих”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана