Рукометаши Борца партијом сезоне савладали Рибницу: Сваки меч треба да буде на овом нивоу

Дејан Кондић
Рукометаши Борца партијом сезоне савладали Рибницу: Сваки меч треба да буде на овом нивоу

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца достојанствено су се опростили од Европе за ову сезону. Изабраници Мирка Микића након убједљивог пораза у Словенији од 19:40 у “Борику” су, у реванш мечу другог кола ЕХФ Европског купа савладали Рибницу са 30:28.

“Црвено-плаве” је до тријумфа носио тандем бекова Огњен Каламанда - Милош Њежић са по осам голова, док је Лука Перић додао шест. Тренер Борца Мирко Микић задовољно је послије меча констатовао да његова екипа мора увијек овако да игра, без изузетка. Истакао је да је његов тим против екипе Борута Мачека приказао партију сезоне.

- Момци су се искупили за пораз у првом дуелу, нема шта. Овако треба да се игра, без обзира на резултат. Нама он већ другу годину није приоритет. Приоритет је да се игра добро, храбро, са самопоуздањем, то је оно што треба да буде у свакој утакмици. Дефинитивно смо одиграли партију сезоне, играли смо борбено, растерећено, у принципу нема разлога да се тако не игра у свакој утакмици. Честитам играчима, стварно су одиграли једну лијепу утакмицу за око. Спремамо се за даље, имамо ритам сриједа - субота, спремамо се сад за Горажде па ћемо даље по устаљеном плану - рекао је Микић.

Расположен на голу Борца био је и одлични Слађан Суботић са 12 одбрана. Он није желио да себе истиче у први план, али је похвалио млађег колегу Давида Момића који је у преломним тренуцима одбранио седмерац.

- Задовољан сам што смо побиједили. Јако битан тријумф након “онога” у Словенији. Што се моје партије тиче највећу захвалност дугујем саиграчима који су одиграли изванредну одбрану против одличне екипе. Похвалио бих и младог Момића, пуно ће му значити чињеница што је осјетио драж европског меча и одбранио пенал - констатовао је Суботић.

Гостујући тренер Борут Мачек свјестан је да су играчи Борца имали већу жељу да се докажу након дебакла у првој утакмици. Честитао је некадашњем прваку Европе, али и додао да је његов тим фокусиран на обавезе у наставку словеначког шампионата. Истакао је и значај навијача његовог тима, којих је око стотинак било у “Борику”.

- Борац је ушао у меч са више жара, жеље и нема се шта приговорити на њихов тријумф. Посебно бих захвалио нашим навијачима који нас свуда прате по Словенији. Ево били су и у Бањалуци. Много нам значи њихова подршка. Што се тиче наставка такмичења. Идемо од утакмице до утакмице. Већ сутра играмо Куп Словеније против Требиња. Не оптерећујемо се. Видјећемо кога ћемо добити на жријебу и у складу с тим ћемо се и припремати за наставак такмичења у Европи - истакао је Мачек.

Повратак Кнежевића

Борчев бек Лука Кнежевић послије скоро пола године био је у саставу Борца против Рибнице. Млади универзалац је имао проблем са повредом рамена, чак се у најцрњим прогнозама предвиђало да ће пропустити цијелу сезону, али ће по свему судећи врло брзо моћи да се стави на располагање тренеру Микићу, што би за ову екипу “црвено-плавих” представљало највеће појачање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана