Рукометаши Борца кренули на први меч са Рибницом: У аутобусу и тројица кадета

Душан Репија
Рукометаши Борца кренули на први меч са Рибницом: У аутобусу и тројица кадета

БАЊАЛУКА - Проблеми са повредама међу рукометашима Борца само се гомилају па су Бањалучани пут Словеније на први меч другог кола ЕХФ европског купа кренули са 11 здравих првотимаца, два голмана и тројицом кадета - Сергејем Шевом, Сашом Ђелићем и Урошем Унчанином.

Нова имена на списку момака који већ дуже вријеме одсуствују са терена су голман Берин Бркић и пивот Никола Маливојевић па је тренер Мирко Микић принуђен да промијени, односно прилагоди игру ономе чиме располаже. Чак и под условом да рачуна на све расположиве снаге, улогу фаворита би препустио Рико Рибници.

- И да смо комплетни, они су квалитетнији од нас. Није то ни чудо јер много улажу, лига је врло озбиљна, а они се кроз њу успијевају квалификовати за европску сцену. То говори да су ја­к противник. Типичан су представник словеначког рукомета, играју јаку одбрану са брзом транзицијом ка нападу и одбрани. Средњи бек много ради за екипу, технички је скоро савршен играч и готово да не прави грешке. Лијеви бек Јан Гребенц је врхунски играч, наступао је за репрезентацију и Цеље, а пред ову сезону се вратио из Миндена у Рибницу. Озбиљни су, али се надам да ћемо и ми бити на том нивоу. Покушаћемо да их изненадимо, да играмо нетипичну одбрану и напад, мораћу да подијелим минутажу како бисмо им физички парирали - рекао је Микић.

“Црвено-плави” су жељни европских изазова и очекују да се покажу у бољем свјетлу него што је то било у досадашњем дијелу сезоне. Игра на гостовањима постала је баук, али млади стручњак не сумња да ће у једном тренутку све доћи на своје.

- Свака утакмица може да промијенио ток сезоне. Надао сам се да ћемо послије Коњуха кренути узлазном линијом, али се десило Невесиње. Не мијењамо пут којим смо кренули прошле сезоне, а то значи подмлађивање и шанса дјеци, уз појачања само на мјестима на којима је то неопходно. То су ствари које за посљедицу остављају ово што се дешава. Уз то, лимитирани смо због повреда. Морам признати да се не развијамо ове године како смо очекивали, али ће се и то исправити - нагласио је Микић.

Најискуснији међу Бањалучанима су крилни рукометаш Владо Драганић и голман Слађан Суботић. Осим што их чека велика минутажа, свјесни су да морају повући екипу напријед пошто је много играча којима ће сутрашњи меч бити први у каријери у Европи.

- Морамо да се боримо, дамо све од себе и уживамо у утакмици. Много је повријеђених, али знате како се каже - рањени лав је најопаснији - нагласио је Суботић.

Утакмица између Рибнице и Борца на програму је сутра од 19 часова, а реванш за седам дана у “Борику”.

Европа посебан изазов

Европске утакмице увијек имају посебну драж, па и Владо Драганић једва чека сутрашњи меч.

- Тешко је то описати, али је увијек другачије играти Европу. Добијете прилику да играте са екипама из других система, јачих лига... Рибница је доста добра и квалитетна екипа. Ми немамо шта да изгубимо, морамо да будемо опуштени и дамо све од себе да изборимо што бољи резултат - рекао је Драганић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана