Рукометаши Борца други пут савладали Слогу: Пресудили одбрана и боља реализација

Душан Репија
Рукометаши Борца други пут савладали Слогу: Пресудили одбрана и боља реализација

ДОБОЈ - Иако је почетак реванш меча полуфинала Купа БиХ између Слоге и Борца наговјештавао још један неизвјестан меч, бањалучки рукометаши су га преломили почетком другог полувремена и са 26:23 прошли на завршни турнир.

Тијесан тријумф у “Борику” (28:27) па првенствени реми (25:25), као и прво полувријеме меча који је одигран у Великој Бријесници наговјештавали су нови трилер, али су серијом 8:2 на старту других 30 минута “црвено-плави” практично завршили посао. Прорадила је одбрана као у већем дијелу минуле полусезоне, из чега је услиједила брза транзиција и неколико лаких голова.

- Поправили смо доста тога у односу на два претходна окршаја, посебно у одбрани. Том серијом смо трасирали пут ка тријумфу, одлијепили се и држали резултат. Значи нам начин на који смо дошли до ове побједе послије два нешто лошија издања. Настављамо даље без неког императива. Знамо свој пут и држимо га се - рекао је средњи бек Борца Марко Лукић.

Он се дотакао и притиска који су играчи осјетили послије бањалучких двобоја. О тим стварима говорио је и Мирко Микић који је стао иза момака и подвукао да ова екипа није прављена за освајање трофеја у првој сезони, него да је ова сезона тек почетак процеса стварања екипе на дуже стазе. 

- Притисак је дошао од јавности, ми га немамо јер нам нико у клубу није ријеч рекао. Нормално је да и искусније екипе у једном дијелу сезоне мало посустану, а осцилације су посебно својствене младим екипама каква смо ми - рекао је Лукић.

Додао је да је одбрана кључни ослонац ове екипе, што је нагласио и Микић уз додатак.

- Меч је кренуо слично као претходна два. И они и ми су промашили неколико зицера, али смо ми како је вријеме одмицало постајали све сигурнији. Поново сам погледао утакмицу, у првом полувремену је у одбрани могло и мало боље, али добро. Задовољан сам издањима голмана у посљедње вријеме, очигледно им је требало мало времена да “кликну” са Мариом Блажевићем - рекао је Микић.

Бањалучани су слободни у наредном колу па слиједи репрезентативна пауза, тако да ће наредни меч одиграти 23. марта против Босне.

Стојановић: Окрећемо се првенству

Пивот Слоге Радомир Стојановић нагласио је да је кључан био пад почетком другог полувремена.

- Њихови голмани и одбрана су функционисали како треба, наши нажалост нису и било је врло тешко вратити се. Честитке Борцу, а  ми се окрећемо првенству. Ова три меча су показала да вриједимо више него што табела показује, па се надам да ћемо у наредном периоду биљежити боље резултате и почети да се пењемо на табели - рекао је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана