Рукометаши Борца дочекују Грачаницу: Сами себи највећи противници

Дејан Кондић
Рукометаши Борца дочекују Грачаницу: Сами себи највећи противници

БАЊАЛУКА – Након два стартна пораза, те тријумфа у дербију 3. кола Премијер лиге против Леотара, рукометаши Борца у четвртој рунди домаћег шампионата пред собом имају још један тежак меч, против Грачанице у Спортској дворани "Центар", у суботу од 20 часова.

Тренер Ирфан Смајлагић цијени, уз Извиђач, тренутног лидера на табели, који је забиљежио сва три тријумфа, али исто тако и додаје да све зависи од његове екипе, која је у овом тренутку, како каже, сама себи највећи противник. 

- Још се тражимо, уигравамо. Све то захтијева вријеме и квалитетан рад. Још смо у фази стварања, можемо одиграти добро и лоше. Једино како можемо помоћи клубу је да дамо све од себе на терену. Знамо да је клуб у тешкој ситуацији, али морамо се понашати као да је све идеално. Они су први на табели, имају квалитет, али понављам, ми смо највећи противници сами себи, ако нисмо прави, какви требамо бити, онда ћемо имати проблема и са Гораждем и са Слогом, ако смо ОК, онда ћемо побједити и Леотар и остале. Не потцјењујемо противника, али свако ко дође у Бањалуку не може очекивати побједу, односно може, али ће се морати намучити, исто тако и ми – рекао је Смајлагић. 

Борчев унивезалац Арсеније Бубић очекује тешку утакмицу, али вјерује у свој тим, да може до славља. 

- Играли смо пријатељску утакмицу прије почетка сезоне против њих, али у суботу нас очекује нешто сасвим друго. Коректно смо радили и спремни смо за Грачаницу. Ако дамо 100 одсто, као против Леотара, побједићемо. Што се мене тиче, ту сам у служби екипе, играћу шта год треба, лијевог, средњег бека, лијево крило... – поручио је Бубић.

Средњи бек Борца, млади Никша Петровић против Леотара је унио додатну свјежину и енергију. Очекује да и против Грачанице да допринос, колику год минутажу имао на терену.

- Играмо против добре, уигране екипе. У доброј су форми, али долазе нама овдје у Бањалуку, гдје ми идемо на побједу. Лично се трудим да сваки минут на терену искористим и дам допринос тријумфу екипе – истакао је Петровић. 

Вишеград у Завидовићима 

Сви мечеви четвртог кола на програму су у суботу. Први ће на терен, од 15 часова у Завидовићима, Криваја и Вишеград. Парови: Леотар – Слобода (17), Горажде – Маглај (18), Слога – Челик (19), Извиђач – Коњух (19), Босна – Вогошћа (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана