Рукометаши БиХ савладали Словенију

Г.С.
Рукометаши БиХ савладали Словенију

Рукометна репрезентација БиХ вечерас је у препуној дворани у Цазину савладала селекцију Словеније резултатом 27:26 и тако извјесно изборила пласман на Европско првенство које се у јануару наредне године игра у Њемачкој.

Неколико хиљада гледалаца могло је уживати у сјајном рукомету и врло неизвијесном мечу од прве до посљедње минуте, на крају којег су славили “Змајеви”.

У почетку сусрета се играло гол за гол, након чега је услиједио благи пад у игри бх. рукометаша што Словенци користе.

Ипак, у наставку су изабраници Ирфана Смајлагића смањили број грешака и повезали своје редове за плус четири у 20. минути.

Словенци се до краја првог дијела игре ипак успијевају вратити и на полувријеме се иде поравнањем - 15:15.

У наставку мање-више иста слика на терену.

Рукометаши БиХ су до краја успјели доћи до побједе над респектабилном репрезентацијом каква је Словенија.

Најефикаснији у редовима домаћина био је Сењамин Бурић са седам и Владо Драганић са шест погодака. Код гостију бољи од осталих био је Домен Новак са такође шест голова.

За пласман на Европско првенство у Њемачкој гледа се коначни поредак трећепласираних екипа из сваке од група.

Дакле, с овом побједом Словеније не постоји теоретска шанса да четири трећепласиране екипе из других група престигну БиХ на табели.

Међутим, не може се још увијек рећи да је БиХ званично на ЕУРО-у, јер се још увијек не зна које ће репрезентације бити трећепласиране.

Квалификације ће ”Змајеви” завршити у недјељу дуелом против Црне Горе на гостовању, али више дилеме нема, у Подгорицу могу путовати растерећени, преноси “klix”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана