Рукометаши БиХ поново поражени од Грчке за опроштај од пласмана на СП

ГС
Foto: Кликс

ТУЗЛА - Репрезентација БиХ опростила се од пласмана на Свјетско првенство након што су у двомечу предбаража испали од селекције Грчке.

Прије три дана Грци су славили седам разлике (24:17), а и вечерас су у дворани Мејдан у Тузли били бољи резултатом 28:26, преноси Кликс.

Од почетка утакмице обје екипе су правиле доста грешака, а играло се гол за голом па ни једна селекција није могла остварити неку већу предност.

Ипак, игра тима БИХ се распала у посљедњим минутама првог полувремена.

Најбољи појединац у домаћем тиму у првом полувремену био је Дино Хамидовић са четири гола, колико је постигао и најефикаснији играч Грчке Теодорос Боскос. Поново су сјајно бранили и голмани као и у првој утакмици. Бењамин Бурић је у првом полувремену имао шест одбрана, а сјајни Петрос Боуковинас чак осам.

Грчка је на крају славила с два гола предности.

Најбољи играч сусрета био је Боскос с 10 погодака, док је Димитриос Цирас додао седам. Голман Боуковинас је имао 13 одбрана. Ален Овчина и Дамир Кадрић били су најефикаснији у тиму БиХ с пет голова. Бурић је на крају имао седам одбрана.

Селекција Грчке се тако пласирала у бараж за одлазак на Свјетско првенство, а тамо ће одмјерити снаге са Црном Гором, док ће селекција БиХ чекати квалификације за Европско првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана