Рукометаши БиХ нису изборили визу за СП

Кликс
Foto: Кликс

Рукометаши БиХ ремизирали су са Португалом у Мејдану 26:26 и након велике драме у овој утакмици се опростили од борбе за Свјетско првенство.

Претходно су Португалци на домаћем терену славили 29:19 и због тога иду на велико такмичење, а момци Дамира Доборца су остали без пласмана на исто.

Добро је вечерас БиХ отворила утакмицу и водила у уводним минутама па је након шест минута игре било 4:2. Но, Португал је убрзо подигао ниво своје игре и анулирао предност супарника.

Потом се дуго играло гол за гол, а средином првог полувремена БиХ прави серију 3-0 и стиже до водства 12:10. На исти начин су узвратили Португалци и серијом од 5-0 стигли до преокрета и водства од 15:12.

На одмор између два полувремена отишло се с предношћу Португала од 17:13, а и други дио меча сјајно отвара БиХ и топи предност гостију.

Дванаест минута игре било је потребно да БиХ дође до поравнања од 20:20, због чега је селектор Португала звао тиме-оут.

Након тога је Португал дошао у водство и чувао је +2 све до два минута прије краја када Панић погађа за 26:25, а потом Вукшић из седмерца за 26:26!

То је био и коначан резултат, иако је БиХ имала три напада за побједу. У првом су нам Португалци узели лопту, у другом је пропао цепелин, а у трећем Панић није погодио.

У дресу БиХ је вечерас најбољи појединац био Мирко Херцег са 7 голова, а по 3 су постигли Милан Вукшић, Сењамин Бурић и Мислав Гргић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана