Рукометаши БиХ неславно завршили наступ на Свјетском првенству

ГС
Foto: Кликс

Рукометна репрезентација БиХ, популарни „змајеви“, утакмицом трећег кола групне фазе завршили су наступ на Европском првенству, пошто су у претходна два поражени од Шведске 29:20, а потом још убједљивије од Холандије - 36:20.

Рукометна репрезентација БиХ поражена је против Грузије резултатом 22:19 у сусрету трећег кола групе Е на Европском првенству, те тако неславно окончалa наступ у Њемачкој.

Рукометаши су доживјели сва три пораза у групи и нису успјели да дођу до првог тријумфа, баш као и на претходна два учешћа на смотри најбољих европских селекција.

Претходно је наша репрезентација доживјела пораз у првом колу од актуелног европског првака Шведске резултатом 29:20, а потом смо мимо свих очекивања катастрофално поражени од Низоземске 36:20.

Што се тиче саме утакмице, наш тим је сјајно почео и повео је 8:2. Чинило се тада да би коначно могли остварити сигурну побједу, али услиједио је пад у игри што су Грузијици искористили да се потпуно врате у меч и до истека првог полувремена изједначе на 9:9.

Посао нам је додатно отежао и црвени картон Хасељића у 25. минути, али је БиХ на отварању другог полувремена направила мини-серију 3:0 и повели 12:9, преноси Кликс.

Ипак, како услиједио је нови пад у игри и Грузија је у 42. минути први пут повела на утакмици резултатом 14:13. Услиједио је потом неизвјестан финиш меча у којем БиХ није имала снаге да избјегне пораз.

Најефикаснији у тиму „змајева“ био је Марко Панић са седам голова, док је Владан Ђурђевић постигао три поготока.

Грузијце је предводио Гиорги Шовребадзе са шест голова, Гиорги Арвелоди Дикхамињиа је додао пет, а Иракли Кбилашвили три.

У овом мечу није бранио Бењамин Бурић, који се, иако није био повријеђен, нашао ван протокола и селектор Ирфан Смајлагић није га уврстио у састав.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана