Рукометаш Срђан Мијатовић једва чека нову сезону: Тиквеш жели искорак

Дарко Драгичевић
Foto: Ракомет24.мк

БАЊАЛУКА - Срђан Мијатовић ће и наредне сезоне носити дрес македонског Тиквеша. У новој сезони стамени бек сарађиваће са бањалучким тренером Драганом Марковићем, који је преузео екипу.

Прошле сезоне Тиквеш је заузео пето мјесто у првенству Сјеверне Македоније, а бањалучки рукометаш наводи да је лига веома квалитетна. 

- Лига Македоније је изузетно озбиљна и мислим да је најуједначенија од свих у региону. Имају неколико заиста веома квалитетних тимова који се боре за титулу. Пелистер, Вардар, Алкалоид, ту смо ми и Охрид. Има ту још незгодних екипа. Лига је добро организована, одлично медијски праћена и Македонци су рукометни фанатици и посебно је искуство играти ово такмичење - поручио је Мијатовић.

Тиквеш се може похвалити сјајном подршком. Током сезоне је Мијатовић осјетио колико становницима овог града значе успјеси њиховог клуба. 

- Кавадарци живе за рукомет. Имамо велику подршку на домаћим мечевима. Прошле сезоне смо завршили пети и сад очекујемо да добијемо позивницу за европске купове. Одиграли смо сјајно прошле сезоне против представника Аустрије у првом мечу, а онда смо поражени у реваншу. Мислим да смо имали тим који је могао да направи још бољи резултат, али смо имали проблема са повредама. Такође била је и смјена тренера, тако да нам је требало времена да се привикнемо на нове захтјеве и то је утицало на нашу игру. Сад опет желимо да се умијешамо у борбу за врх и очекујем још квалитетнију сезону - поручио је Мијатовић.

Бањалучанин истиче да се радује сарадњи са тренером Драганом Марковићем. 

- Нисам досад радио са тренером Марковићем, али се познајемо. Очекујем добру сарадњу, моје је да остваримо оно што се од мене тражи и да покушам својим играма да дам пуни допринос што бољим резултатима свог тима - истакао је Мијатовић, који је у каријери играо за Борац, италијански Сасари, фински Кокс те шпански Пунетик.

Лига

Мијатовић истиче да је за многе рукометаше Македонија одскочна даска за одлазак у јаче лиге. 

- Лига се одлично прати и скренула је пажњу на себе, тако да бројни клубови долазе да гледају дуеле и траже појачања. Тако је наш Деан Шешић отишао из Македоније у Пољску. Има доста рукометаша који су наступали у БиХ - додао је Срђан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана