Рукометаш Марко Давидовић одлази из Словачке: Трофејима украсио опроштај

Дарко Драгичевић
Рукометаш Марко Давидовић одлази из Словачке: Трофејима украсио опроштај

ПРИЈЕДОР - Рукометаш Марко Давидовић се трофејима опростио од словачког клуба Татран Прешов у којем је провео двије и по сезоне. На крају је отишао са титулом шампиона и тако на најљепши начин завршио период који је провео у овом клубу.

Стамени бек је био и повремени репрезентативац БиХ, а истиче да је имао велики мотив да се с титулом шампиона опрости од овог клуба.

-Татран Прешов ће ми заиста остати у веома лијепом сјећању. Ове двије и по године проведене у Словачкој памтићу као најљепше у каријери. Сјајан клуб, одлични људи и стекао сам пријатеље за цијели живот. Имао сам  велики мотив, јер сам обећао клубу, али и себи да ћемо доћи до трофеја. Нисам играо финале прошле године, тако да сам на почетку сезоне обећао да ће ове бити другачије. На крају је тако и било. Веома битна титула јер смо испунили наше циљеве и личне жеље. Освојили смо титулу шампиона и куп тако да сам се на најљепши начин опростио од клуба. Не само да сам освојио трофеје на крају већ мислим да сам у овом периоду у Татрану играо и најбољи рукомет у својој каријери. Имао сам слободу, повјерење екипе и то је нешто што нема цијену - истакао је Давидовић.

Мало је међутим недостајало да искусни рукометаш не одигра ни ово комплетно финале. Прије двије сезоне је због повреде пропустио финале плеј-офа, а ове године је зарадио тежак ударац.

- У другом мечу финалне серије противнички играч ме ударио у главу са двије руке при чему ми је нанио повреде на челу. Срећом зарадио сам “само” копчу, а прошле године их је било 15. Тако да сам ове “добро прошао”, али на срећу сам наставио финалну серију без већих проблема и дао допринос освајању трофеја - поручио је Приједорчанин.

Стеауа нови изазов

Давидовић ће наредне сезоне играти у Румунији. Потписао је за славну Стеауу.

- Од сљедеће сезоне мој клуб биће Стеауа са којом сам потписао уговор на двије године. Долази нови тренер и доста нових играча тако да су амбиције горњи дио табеле, а лига ће бити баш јака - додао је Марко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана