Рукометаш Борца Владо Драганић пред дуел са Рибницом: Све лоше морамо да оставимо иза себе

Душан Репија
Рукометаш Борца Владо Драганић пред дуел са Рибницом: Све лоше морамо да оставимо иза себе

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца ситно броје до европске премијере са Рибницом, а један од искуснијих у редовима Бањалучана Владо Драганић нада се да ће екипа оставити све лоше иза себе и показати право лице у Словенији.

Прва утакмица ЕХФ европског купа на програму је 29. октобра, а ривали је дочекују у различитом расположењу. Домаћин је нанизао пет побједа након уводног неуспјеха против Горења, који се на неки начин и подразумијева, док је актуелни шампион БиХ на омјеру 3-4, с тим што је сва четири пораза доживио на гостовањима. Посљедњи је највише заболио Бањалучане јер су га доживјели од новајлије у лиги, Херцеговине из Невесиња.

- Све то морамо оставити иза себе. Свјесни смо грешака и пропуста које понављамо из меча у меч, али вјерујем у екипу и боље дане. Сигуран сам да ћемо се скупити и кренути да играмо онако како знамо. Рибница је прва прилика за то и у име екипе могу да кажем да једва чекамо утакмице. Европски изазови увијек су посебни, другачији је осјећај када играте против страног тима - рекао је Драганић.

Посљедње искуство са словеначким тимовима било је болно. Борац је доживио дебакл у двомечу са Горењем у фебруару прошле године. Рибница сигурно није на нивоу екипе из Велења, али је типичан представник словеначког рукомета.

- Нисмо их превише анализирали до сада, али оно што знамо јесте да играју врло чврсто у одбрани и да се труде да највећи дио напада завршавају из полуконтри и контри. То је отприлике стил игре сваке екипе из Словеније. О детаљима ћемо данас и сутра како бисмо се што боље припремили, али у овом тренутку је најважније да се подигнемо и одиграмо много боље него до сада - нагласио је Драганић.

Момак који је важан шраф у игри Борца, како у нападу на лијевом крилу, тако и у одбрани, са 30 година је међу тројицом најискуснијих. Када екипи не иде како треба, обично се од старијих очекује да “повуку” и дају потребно самопоуздање младима, којих је у Борцу баш много ове сезоне.

- Мало ми је чудна та улога, али смо сви свјесни да можемо и морамо боље. Све нам се посложило како не треба од почетка сезоне и сигурно је да ћемо у једном тренутку проиграти. Надам се да ће се то десити већ у суботу, како бисмо у реваншу имали шансе да прођемо даље - закључио је сада већ стандардни репрезентативац БиХ.

Бањалучани ће пут Рибнице у петак, а утакмица је на програму у суботу од 19 часова.

Дуг списак повријеђених

Списак повријеђених играча дужи је за Николу Маливојевића, који има мале шансе да наступи у Словенији. Амар Грачић такође није на 100 одсто, а одраније је познато да нема Марка Лукића, Луке Кнежевића, Николе Летића, Боже Тепића, Игора Миљеновића...

- Шта је, ту је. Не вриједи нам да кукамо, иако се све уротило против нас. Понављам, морамо гледати себе, бити много борбенији и концентрисанији како бисмо превазишли ову кризу. Ускоро нам се враћају неки играчи, па ће и ротација бити већа - рекао је Драганић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана