Рукометаш Борца Лука Кнежевић пред дерби првенства: Мечеви са Извиђачем увијек на једну лопту

Душан Репија
Рукометаш Борца Лука Кнежевић пред дерби првенства: Мечеви са Извиђачем увијек на једну лопту

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца у суботу (20 часова) дочекују Извиђач у дербију 10. кола и досадашњег дијела Премијер лиге, а у случају побједе “црвено-плави” би мимо свих очекивања стекли опипљиву предност на врху табеле.

Име клуба и блистава историја налажу да Бањалучани у свим такмичењима стреме ка трофејима, али је ова сезона специфична. Послије промашене прошле у којој гомилање играча и долазак Веселина Вујовића на клупу нису донијели ништа добро, направљен је заокрет. Одлучено је да шансу добију млади момци, који су до сада оставили сјајан утисак. Мирко Микић их је одлично посложио, па ће окршај у “Борику” без сумње бити надигравање два најталентованија и најмлађа тима у БиХ. Актуелни шампион показао је да је рањив јер већ има два пораза и реми са Леотаром, међутим, један од момака који вуче конце игре домаћег тима не заварава се да ће бити лако.

- Играмо сличан рукомет, имамо брзе, продорне играче, доста се ослањамо на транзицију из јаке одбране. Зато мислим да ће бити “густо”, практично као сваки пут када се састанемо. Морамо бити концентрисани, јер ће свака лопта бити изузетно важна - рекао је Кнежевић.

О борби за титулу је исувише рано причати, али позиција у којој се налазе сигурно је довела до тога да апетити порасту у односу на тренутак када су се окупили и почели нови циклус.

- Чињеница је да смо први и уколико бисмо добили, да идемо у том смјеру. Међутим, не размишљамо о титули. До сада смо ишли од меча до меча и то је једини исправан резон. Сваки дуел схватамо као дерби, трудимо се да напредујемо као екипа и да у сваком новом изазову будемо за нијансу бољи - казао је Кнежевић.

Добра ствар за Микића је што се ровити Марко Лукић у потпуности опоравио и што форма голмана Слађана Суботића иде узлазном путањом. Његово добро издање, уз помоћ одбране, може бити од пресудне важности против Љубушака, чији су највећи адути спољни играчи Милош Кос, Милан Вукшић и Домагој Алиловић.

Парови 10. кола, субота: Слога (Д) - Слобода (18), Криваја - Градачац (19), Леотар - Босна (В) (19), Искра - Маглај (19), Слога (ГВ) - Вогошћа (19), Борац м:тел - Извиђач (20), Босна (С) - Грачаница (20). Слободан је Коњух.  

Публика

Средњи бек Борца нада се да ће трибине “Борика” бити добро попуњене.

- Уз навијаче је увијек лакше, а наши су сјајни. Дербији увијек привуку више гледалаца, па вјерујем да ће нам помоћи у овом изузетно важном мечу. Нашим играма и резултатима послали смо им најбољу позивницу - рекао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана