Руки ниже титуле

Милан Зубовић
Руки ниже титуле

Бањалука - Кошаркашку сцену Бањалуке и Републике Српске у млађим категоријама ове сезоне обиљежили су успјеси КК Руки који је постао шампион РС у неколико категорија.

Млади Бањалучани постали су шампиони у јуниорској и кадетској конкуренцији док су титуле најбољих у Српској понијеле пионирке и кадеткиње. Према ријечима једног од тренера Рукија Огњена Михајловића, они ове сезоне нису имали већих проблема да дођу до шампионских титула.

- Када се погледају сви освојени пехари види се да смо били доста доминантни. Ипак, најдража титула је у јуниорској конкуренцији коју смо освојили у Зворнику. Она добија на значају пошто смо у саставу имали само двојицу кошаркаша који су "излазно годиште" то јест послије ове сезоне не могу више да играју у овој категорији - изјавио је Михајловић.

Руки постоји већ девет година и од ове сезоне има сениорски састав који се такмичи у Другој лиги Републике Српске, група запад Б.

- До сада смо своју пажњу посветили млађим категоријама, али сада имамо и сениорски тим. Њему ће се убрзо прикључити и поједини јуниори и у идуће две или три сезоне очекујемо да заблистају играчи који сада имају по 16 или 17 година, а међу њима су Душко Раца, Стефан Цумбо, Миленко Предић, Ђорђе Келечевић, Немања Тешић - истакао је Михајловић.

Када је у питању сарадња са осталим екипама за Руки ту нема проблема.

- За сада имамо сјајну сарадњу са свим клубовима у нашем окружењу, док посебно добру сарадњу имамо са Цераком из Београда као и словеначким Марибором - казао је Михајловић.

Планови

Тренери и руководство КК "Руки" желе да њихов клуб у будућности буде један од главних расадник талената на овим просторима.

- У овом тренутку имао приближно 300 чланова у свим категоријама док нам је тренерски кадар појачао Драган Мичић који је постављен за координатора свих селекција. Наш циљ је да "Руки" у скорије вријеме добије нову димензију, да играчи не иду из Бањалуке него да овдје граде своје каријере као и то да други долазе овамо и појачавају конкуренцију - закључио је Михајловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана