Рудар Приједор и Радник играју у финалу турнира “Медулин куп 2022”

Дарко Пашагић
Рудар Приједор и Радник играју у финалу турнира “Медулин куп 2022”

БАЊАЛУКА - Фудбалери Рудар Приједора у посљедњој утакмици групне фазе на традиционалном турниру “Медулин куп 2022” савладали су тузланску Слободу са 1:0 голом Демира Јакуповића у 39. минуту и пласирали се у финале, гдје ће им ривал бити Радник.

Бијељинци су до финала дошли захваљујући бољој гол разлици од Јаруна, а меч за побједнички пехар одиграће се у суботу од 15 часова. Уједно биће ово реприза финала од прије двије године када су Семберци у финалу били бољи и славили са 1:0.

Тренер Приједорчана Марко Тешић је и прије утакмице са Тузлацима истицао да резултат није у првом плану, али је задовољан побједом, игром као и чињеницом да ће његова екипа имати прилику да се бори за побједнички пехар.

- Против Слободе смо пружили далеко бољу партију него у дуелу против Карловца 1919, који смо добили идентичним резултатом, поготово у првом дијелу сусрета када смо доминирали, али и стигли до побједоносног поготка. На терену је првих 60 минута била једна постава, у посљедњих пола часа је играо други тим. Утакмица је била са доста ритма, али видјело се код обје екипе да су ноге још тешке послије напорних припрема. За финални сусрет ћемо примијенити исту тактику, односно они фудбалери, који су против Тузлака имали мању минутажу сада ће остати дуже на терену и обрнуто - рекао је Тешић.

Рудар Приједор и Радник ће се у наставку сезоне борити за опстанак у Премијер лиги, а ове двије екипе састаће се већ у 22. колу у Бијељини.

- Добро се познајемо са премијерлигашких терена, тако да у суботу неће бити никаквих тајни - додао је Тешић.

За разлику од “рудара”, који у финале иду са двије побједе, Раднику је за завршни меч био довољан реми са Јаруном (0:0) и побједа над Првом Искром Барич од 4:2.

- Нисам се надао финалу, јер сам очекивао да Јарун слави убједљиву побједу, али, ето било је 3:2. Сусрет са Приједорчанима биће прилика да се екипа још боље уигра, а најважније је да нас мимоиђу повреде. Иако резултат није у првом плану било би лијепо поново доћи до побједничког пехара, који смо освојили прије двије године. Не смета нам што је ривал Рудар Приједор, јер ће ово бити прилика да видимо гдје смо у односу на директног ривала за опстанак - нагласио је шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић.

Турци траже Амоу

Добре игре фудбалера Рудар Приједора Жозефа Амое у Премијер лиги БиХ нису остале незапажене и на мети је бројних клубова, а посљедњи који је показао интересовање за 20-годишњака из Гане је турски прволигаш Самсунспор. Ова екипа се налази на седмом мјесту са жељом да се бори за пласман у Суперлигу Турске, а један од играча за којег сматрају да би им могао помоћи, али истовремено бити и залог за будућност је управо Амоа. Он није отпутовао са “рударима” на припреме, јер Хрватска тренутно не издаје визе за држављане са афричког континента и тренира индивидуално у Приједору. Челници “зелено-црних” су и раније јасно ставили до знања да се не желе одрећи Амое, па остаје да се види шта ће од свега бити.

Домжале

Чекајући финални сусрет са Радником фудбалери Рудар Приједора су у петак касно послије подне одиграли сусрет против словеначких Домжала у Умагу у којем су декласирани са 0:7. У овом сусрету тренер Приједорчана Марко Тешић дао је шансу млађих играчима и онима са мањом минутажом, а по резултату је јасно да нису задовољили.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана