Рубљов у пет сетова побиједио Ђереа у 1. колу Ју-Ес опена

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЊУЈОРК- Српски тенисер Ласло Ђере није успео да се пласира у друго коло Ју-Ес опена, пошто је синоћ у Њујорку у првом колу поражен од руског тенисера Андреја Рубљова 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 4:6, 6:4.

Меч је трајао три сата и 44 минута. Ово је био четврти међусобни дуел српског и руског тенисера, а трећи тријумф Рубљова, који је тренутно 11. играч на АТП листи. Ђере је 64. тенисер свијета.

Ђере је повео 4:2 у првом сету, али је Рубљов успио да изједначи на 4:4. Први сет је потом одлучен у тај-брејку, који је припао руском тенисеру 7:5.

Српски тенисер је направио брејк на старту другог сета, али је Рубљов одмах узвратио рибрејком. Руски тенисер је у осмом гему стигао до новог брејка, а онда је на свој сервис стигао до 2:0 у сетовима.

Ђере је заиграо ангажованије у трећем сету, који је захваљујући брејку у осмом гему добио 6:3. Српски тенисер је четврти сет отворио брејком, али је Рус одмах узвратио рибрејком. У наставку овог сета је виђена велика борба, Ђере у деветом гему прави брејк, а потом стиже до 6:4 и 2:2 у сетовима.

Рубљов у петом сету први стиже до брејка за 4:2, али Ђере осваја два гема за 4:4. Руски тенисер је потом на свој сервис повео 5:4, а онда је искористио прву меч лопту и заслужено је стигао до побједе.

Рубљов ће у другом колу играти против Сунву Квона из Јужне Кореје, који је на старту такмичења победио Шпанца Фернанда Вердаска 6:2, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.

Ју-Ес опен се игра за наградни фонд већи од 60 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана