РС РС: Подршка Чекићу, ако се наставе пријетње, српски клубови иступају из лиге

Д.Р.
РС РС: Подршка Чекићу, ако се наставе пријетње, српски клубови иступају из лиге

БАЊАЛУКА - Рукометни савез Републике Српске са предсједником Маринком Умичевићем осуђује пријетење младом рукометашу Милошу Чекићу, члану Рукометног клуба Искра из Бугојна.

Као што је познато овај младић је на свом Инстаграм профилу упутио честитку поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, и због тога се у међувремену нашао на удару становника Бугојна, али и широм Федерције БиХ и том приликом су му пријетили и смрћу.

"Најоштрије осуђујем овакве гнусне нападе на рукометаша Милоша Чекића којем ми, у Рукометном савезу Републике Српске, дајемо максмималну подршку. Истовремено му нудимо сваку врсту помоћи како бисмо га заштитили од бројних непријатности гдје му чак пријете и смрћу, што је за сваку осуду. Овим путем позивам чланове Управног одбора РС БиХ из Републике Српске да такође узму у заштиту Милоша Чекића, а то тражимо и од комесара за такмичење. Уколико се не зауставе пријетње бићемо принуђени да донесемо одлуку да наши клубови не неставе такмичење у Премијер лиги БиХ", наводи се у саопштењу Рукометног савеза Републике Српске.

На крају саопштења се истиче и сљедеће:

"Тражимо од припадника полиције, поготово у граду Бугојну, да хитно реагују и да морају да заштите Милоша Чекића. Истовремено очекујемо да се и он сам изјасни да ли ће остати у Рукометном клубу Искра, ако не жели ми ћемо му помоћи да пронађе други клуб у Републици Српској. Ово уједно треба да буде поука и другим нашим играчима када доносе одлуку гдје ће играти рукомет."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана