Роман узвраћа ударац - Не дате ми Челси, купићу други клуб

ГС
Foto: Агенције

Одмах му је понуђено да преузме нови клуб, али вјероватно му то сада није приоритет.

Велика Британија је увела санкције Роману Абрамовичу због рата у Украјини, па је тако руски олигарх приморан да прода Челси чији је власник скоро двије деценије.

Дисквалификован је са позиције директора, клуб функционише само због специјалне дозволе, а рок за достављање понуда за куповину Челсија истиче у поноћ. Након тога ће Абрамович, вјероватно експресно, одлучити коме ће продати "плавце", међутим то можда не буде његов посљедњи иступ у фудбалу...

Британски и италијански медији преносе информацију да је Абрамовичу понуђено да преузме ЦСКА из Москве, па да од њих направи гиганта као што је то био у случају Челсија.

"Армејци" су годинама тијесно сарађивали са Абрамовичем, био им је главни спонзор, савјетовао их је, чак и довео Јурија Жиркова из њихових редова, а прије пандемије спомињала се чак могућност да син руског олигарха преузме ЦСКА. То се на крају изјаловило, па се сада појавила опција да "стари лав" Абрамович преузме клуб.

С обзиром да је тренутно више окупиран другим стварима, попут тога у коју државу смије да уђе, као и мировним преговорима Русије и Украјине, тешко да му је куповина новог клуба приоритет, али ко зна шта нас чека у будућности.Тренутно су у власништву руске државне фирме ВЕБ.РФ преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана