Родољуб Петковић: FIFA није одбила РС

Милан Зубовић
Родољуб Петковић: FIFA није одбила РС

Бањалука - Свјетска фудбалска федерација (FIFA) није забранила пријатељску утакмицу репрезентације Републике Српске јер нико није ни поднио захтјев за играње тог меча. Ово је "Гласу Српске" изјавио генерални секретар ФСРС Родољуб Петковић реагујући на вијест са појединих сарајевских портала да је селекцији РС забрањено да игра.

- Не знам одакле таква малициозност и коме одговара да се јавности шаљу такве информације. Поједини сајтови пласирали су непровјерену информацију и то се раширило као зараза. Наглашавам да је то чиста обмана и лаж у којем нема ни трунке истине - рекао је Петковић.

Наиме, у мају ове године приликом посјете предсједника FIFA Јозефа Сепа Блатера Фудбалском савезу Србије покренута је иницијатива за одигравање пријатељске утакмице између Србије и Републике Српске. Затим је ФС Републике Српске добио дозволу ФС БиХ да може играти међународне пријатељске мечеве. Да би до тога дошло ФС Србије мора да поднесе захтјев FIFA и предложи званични термин. Тек тада се изјашњава кровна кућа фудбала у Ниону. FIFA даје посљедњу сагласност за играње сусрета овакве врсте.

- Немамо информацију да је неко из ФС Србије тражио сагласност да играмо утакмицу и у скорије вријеме нисмо о томе разговарали. Озбиљна смо организација која све своје послове са FIFA обавља путем ФС БиХ који је једини ингерентан и када буде поднесен захтјев у сарадњи са ФС БиХ наступићемо пред свјетском кровном фудбалском федерацијом. Мислим да је ово намјерно пласирано пред Конгрес FIFA који треба да буде одржан ускоро. Међутим, нећемо насјести на провокације - казао је Петковић.

Инсинуације

Информацију да је Српској FIFA наводно забранила наступ пренијели су поједини сарајевски портали који су се позвали на сајт њњњ.змајеви.ба. На овом сајту стоји текст о тој теми написан још 28. јуна 2013. године, када је ИО ФС БиХ дао дозволу за одигравање међународне пријатељске утакмице, али без икакве потврде навода. У скорије вријеме нико нема постављених текстова у којима се спомиње селекција РС.

- То је врло неозбиљна, провокативна, али не неочекивана реакција поменутог портала. Одатле је то кренуло. То су инсинуације које не доприносе коректним односима - истакао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана