Родик: Ђоковићев избор је да не игра на Ју-Ес опену

Танјуг
Foto: Танјуг

ЊУЈОРК- Бивши најбољи тенисер свијета Енди Родик изјавио је у интервјуу за Њујорк пост да је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одобрио је да не игра на Ју-Ес опену.

Американац, који се 2012. повукао из тениса, сматра да посљедњи гренд слем сезоне неће бити исти без Новака, али да је то његова лична одлука.

"Несрећа је што не може да игра. Међутим, обавјештење је окачено на зид, а он је направио избор. Сви се носимо са посљедицама наших избора. За турнир би било добро да је Новак тамо. Али такође знам да Ју-Ес опен или Тениска асоцијација САД нису институције које би требало да иду против политике владе. Мислим да је смијешно да навијачи очекују тако нешто од тениског турнира", изјавио је Родик за Њујорк пост.

Американац је истакао да је највећи фаворит за титулу у Њујорку први тенисер свијета Данил Медведев, који и брани трофеј.

"Тешко је давати прогнозе кад није ни жријеб обављен. Медведев је најсигурнија опклада, побиједио је прошле године и доказано је да воли да игра на теренима у Њујорку. Највеће питање је здравствено стање Рафаела Надала. Имао је само један меч послије одустајања с Вимблдона. Имали смо неочекиване побједнике турнира који претходе Ју-Ес опену. Момак који је 150. на свијету, Ћорић, освојио је Синсинати. Послије дуже времена имамо више питања пред турнир, него одговора", истакао је Родик.

Према важећим законима у САД, Новак Ђоковић као невакцинисани странац не може да уђе у Америку, а самим тим ни да се такмичи на Ју-Ес опену који почиње 29. августа и трајаће до 11. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана