РК Вишеград очекује историјски меч: „Имамо шта да покажемо у елити“

Дарко Драгичевић
РК Вишеград очекује историјски меч: „Имамо шта да покажемо у елити“

ВИШЕГРАД - Пред рукометашима Вишеграда је историјски меч. Екипа ће данас од 19 часова одиграти премијерни меч у првенству БиХ. На свом паркету дочекаће тузланску Слободу, једног од кандидата за трофеј у елитном рангу.

Тренер Жељко Јаћимовић истиче да сви једва чекају старт такмичења, за који су се борили у ранијим сезонама.

- Пред нама је историјски меч! У протеклом периоду смо напорно радили и борили се да изборимо елитни ранг и сада смо у томе успјели. Пред нама је меч којим почињемо нову етапу у историји клуба и играмо највиши ранг са најјачим тимовима. Сигурно је да смо жељни доказивања на највећој сцени и да ћемо урадити све да остваримо што бољи резултат у овој сезони. За све нас ово ће бити ново искуство и вјерујем да имамо шта да покажемо у елити - истакао је Јаћимовић.

Посљедњих дана рукометаши су у центру пажње у Вишеграду па се очекује велика подршка у премијерном мечу.

- Осјећа се рукометна еуфорија. Већ данима се у Вишеграду прича о томе и то ће нам само бити додатни мотив да пружимо максимум у наредном мечу. Ми смо и у Првој лиги Републике Српске имали велику подршку, тако да вјерујемо да ће квалитетни мечеви пробудити интересовање и љубитеља спорта из наше околине да дођу и да нам помогну да у наредним мечевима на домаћем паркету остваримо што боље резултате -  позвао је тренер навијаче.

Први ривал је изузетно квалитетан. Већ су одиграли и један меч у европским такмичењима, гдје су на гостовању поражени од Кастриотија. Управо тај умор може да буде шанса за Вишеград.

- Слобода је изузетно квалитетан ривал, екипа која је направљена да се бори за титулу и која је већ имала наступ на европској сцени. Води је квалитетан стручњак Мирко Микић, који је већ освајао титулу шампиона у БиХ и зна да спреми екипу. И ми смо добро радили и настојаћемо да премијерни меч одиграмо што боље те се надамо успјешном старту - додао је тренер Вишеграда.

Задовољан припремама

Вишеград се појачао за старт у Премијер лиги.

- Задовољни смо припремама. Обавили смо готово све што смо жељели, тако да смо физички и такмичарски спремни за старт лиге. Истина имамо два ровита играча и то нас мало ремети. Током припрема имали смо и двије веома јаке провјере у којима смо одиграли квалитетне утакмице против премијерлигаша, тако да вјерујем да имамо шта да покажемо у елитном рангу и да ћемо се добро носити с противницима - поручио Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана