РК Вишеград ХЕД ништа не препушта случају: Титула зависи од нас

Д. Д.
РК Вишеград ХЕД ништа не препушта случају: Титула зависи од нас

ВИШЕГРАД - Рукометаши Вишеграда ХЕД желе да и у наставку сезоне сачувају лидерску позицију. Екипа није правила дугу паузу у раду, већ је наставила са припремама 10. јануара.

Екипа је додатно појачана у односу на јесењи дио шампионата. У Вишеград су дошли најбољи стријелац Прве лиге Републике Српске Огњен Маркановић, као и Марко Кос из Козаре. Иначе, он је брат репрезентативца Србије Милоша Коса.

Тренер Жељко Јаћимовић истиче да Вишеград има судбину у својим рукама и да имају добру стартну позицију за други дио шампионата.

- Нисмо правили дугу паузу, већ смо наставили са добрим радом. Задовољан сам како екипа тренира и спрема се за наставак шампионата Републике Српске, гдје нам је циљ да задржимо прву позицију до краја. Оно што је за нас најбитније је да зависимо само од себе. Имамо бодовну предност и добар распоред у наставку. Наиме, од 10 мечева шест ћемо играти у својој дворани, уз то нам главни ривали Младост и Козара Градишка долазе у Вишеград. Све то нас храбри, али је тренутно главни циљ да се што боље спремимо за наставак шампионата - истакао је Јаћимовић.

Екипа је додатно појачана, а остављена је могућност и да се грузијски репрезентативац Лука Мукламзизе врати у Вишеград.

- Он је био на проби, али нисмо успјели да се договоримо. Међутим, и даље смо у контакту и видјећемо какви су његови планови. Жељели смо да појачамо конкуренцију, тако да је стигао најбољи стријелац лиге Маркановић, а ту је и млади Кос. Тренутно радимо на физичкој припреми екипе, а у наредном периоду кренућемо и са одигравањем контролних мечева. Први ривал нам је премијерлигаш Горажде, а након тога ћемо тражити и противнике међу тимовима из Црне Горе. Екипе из Србије ће имати већ тад старт шампионата - истакао је Јаћимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана