РК Леотар пише историју у еврокуповима: Деби украсити побједом

Дарко Драгичевић
РК Леотар пише историју у еврокуповима: Деби украсити побједом

ТРЕБИЊЕ - Рукометни клуб Леотар спрема спектакл за први историјски наступ у европским такмичењима. Требињски клуб дочекује шампиона Летоније и учесника Балтичке лиге Тенакс Добеле (19 часова).

Шеф стручног штаба Драгиша Кораћевић очекује да у првом мечу његова екипа има велику подршку навијача.

- Очекујем  рукометни спектакл. Срећан сам и поносан што сам у овом моменту тренер Леотара и што ћу као и читава екипа бити дио историјског догађаја. Кроз ове године континуираног рада дошли смо до европске утакмице која би требало да буде награда за све што смо радили протеклих година. Треба да будемо веома поносни што смо дочекали да играмо европску утакмицу. Надам се да ће моји играчи као и ривали бити на високом нивоу, да заједно одиграмо квалитетну утакмицу и да публика ужива - поручио је Кораћевић.

У протеклом периоду стручни штаб је настојао да што боље упозна ривала. Летонци су у такмичарској форми, а одиграли су девет мечева. У домаћем првенству имају максималан учинак, док су у Балтичкој лиги на скору 2-2.

- Добеле је посљедњих година редован учесник европских такмичења, долазили су до трећег кола и ту су у малој предности због искуства које имају. Ово је за нас прва европска утакмица, биће ту мало притиска али је на нама да се фокусирамо и да хук с трибина буде вјетар у леђа и да идемо у правом смјеру. Добро смо их анализирали, спремили смо се и на нама је да одиграмо ово прво полувријеме како треба. Потребна нам је добра игра, да остваримо добар резултат и да се што боље припремимо за реванш који је за седам дана код њих - додао је Кораћевић.

Средњи бек Владимир Станковић истиче да играчи једва чекају меч.

- Са нестрпљењем очекујемо историјску утакмицу за наш клуб и град. Очекујем да ће дворана “Брегови” бити пуна и да у њој буде атмосфера за памћење. Тенакс има европско искуство. У својим редовима имају рукометаше који су наступали и за квалитетне клубове попута Вардара и Кокс. Ипак, у овом првом мечу мислим да све зависи од нас. Уз подршку публике коју позивам да дође и да буде осми играч вјерујем да ћемо остварити најљепши рукометни сан и ову премијеру украсити побједом. Обећавам да ћемо оставити срце на паркету, а позивам публику да дође и да ужива у мечу и да нам подршку. Нећемо их изневјерити - истакао је Станковић.

Суде Македонци

Први европски меч у Требињу водиће судије из Сјеверне Македоније Ненад Николовски и Исмаиљ Металари. Дужност делегата обављаће Црногорац Емир Бешлија, а меч почиње у 19 часова. Цијена улазнице је пет конвертибилних марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана