РК Искра суспендовала Чекића након што је честитао рођендан Српској

ГС
РК Искра суспендовала Чекића након што је честитао рођендан Српској

БУГОЈНО -Oдлуком Управног одбора Рукометног клуба Искра Бугојно "због повреде Статута клуба, ради самовољног напуштања клуба, као и због повреде Правилника о дисциплинском поступку" суспендован је рукометаш Милош Чекић.

Чекић је у понедељак на свом "Инстаграм" профилу окачио фотографију граница Републике Српске, уз натпис "Ти си мој завет. Рађала си најхрабрије и најхрабрији су те бранили" и тако Српској честитао рођендан 9. јануар, што се није свидјело и самом клубу из Бугојна и навијачима и људима из тог мјеста, пишу "Независне".

Челници клуба сазвали су ванредну сједницу, а а први човјек Искре Ејуб Зукић је истакао како се млади рукометаш боји за своју безбједност јер је добио пријетње смрћу, те да није дошао на тренинг у уторак. Због свега кроз шта пролази Милош Чекић је затражио и исписницу из Рукометног клуба Искра.

-Одржана је ванредна сједница Управног одбора МРК Искра. Тим поводом оглашавамо се о крајње неугодној ситуацији у чијем фокусу се нашао и наш клуб а све због објаве играча Милош Чекић на друштвеним мрежама. Наиме, именовани играч раније је суспендован због повреде Правилника о дисциплинском поступку као и повреде Статута клуба ради самовољног напуштања клуба. За објаве на друштвеним мрежама играч одговара сам. Управни одбор као руководеће тијело клуба ограђује се од било каквих националних испада - наводи се у саопштењу.

Додају да је "МРК Искра Бугојно клуб са дугогодишњом традицијом", те да су "кроз клуб прошли играчи, тренери и чланови свих националности и конфесија без икаквих проблема и неугодних ситуација".

-МРК Искра окренута је спортским резултатима и то је једини циљ и програм рада нашег клуба с тога тражимо безрезервну подршку наше вјерне публике, "Вандала" и свих људи добре воље. У наредном периоду клуб ће објавити сљедеће кораке и поступке везане за предстојећу полусезону, играчки кадар и одигравање Купу БиХ - наводи се саопштењу.

У сриједу навече огласио се и Рукометни савез Републике Српске и дао пуну подршку Милошу Чекићу.

 Рукометаш Искре Милош Чекић згрожен је пријетњама и осудама које је добио након што је путем “Инстаграма” честитао 9. јануар, Дан Републике Српске.

Он је у разговору за “Глас Српске” подвукао да није урадио ништа лоше, нити је имао намјеру да било кога увриједи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана