Завршни турнир Купа БиХ: Спектакл који ће гледати цијели регион

Дејан Кондић
Завршни турнир Купа БиХ: Спектакл који ће гледати цијели регион

БАЊАЛУКА – Највећи град Републике Српске 25 и 26. маја биће домаћин историјског финалног турнира Купа БиХ. Први пут у БиХ, вјероватно и у региону, али и шире, истог викенда, у истом граду ће пасти одлука коме ће ићи пехар намијењен најбољој екипи у најмасовнијем такмичењу и код дама и код мушкараца. 

Челници женског и мушког рукометног клуба Борац прионули су на посао, све у жељи да се овогодишња организација у Бањалуци дуго памти и да надмаши све досадашње. Кампања око организације званично почиње сутра. Међутим, већ је одржан састанак директора два клуба, Владимира Бранковића и Дарка Савића са првим човјеком СЦ "Борик", Ненадом Талићем. Познати су и термини финалних мечева, у недјељу 26. маја. Дјевојке ће се за трофеј борити од 18, а момци од 20.30 часова. Обје утакмице биће директно преношене на програму "Аренаспорта". Да подсјетимо, дан раније у полуфиналу, у женској конкуренцији, састају се: Груде – Криваја (13.30) и Борац – Хаџићи (18). Код мушкараца играју: Леотар – Коњух (16) и Борац – Грачаница (20).

- Велику подршку имамо од директора дворане "Борик", Ненада Талића и комплетног особља Спортског центра. Нама је приоритет био да се турнир далеко види. Направили смо договор са челним људима "Аренаспорта" да та медијска кућа диреткно преноси финалне мечеве. То је одлична ствар за популаризацију спорта. Све ово изискује велике трошкове, али уговор са "Ареном" нам је олакшао посао у преговорима са спонзорима. Потрудићемо се да имамо и додатних садржаја у та два дана, прије свега за наше најмлађе навијаче, који ће имати забавни парк са пуно полигона. Све ће бити бесплатно, као и неки поклони. Планирали смо и наградне игре за све посјетиоце. Мислим да ће и клинци, али и њихови родитељи бити задовољни. Уз мечеве, покушаћемо организовати и дио са културно-умјетничким програмом, који ће употпунити ово дешавање – рекао је Бранковић.

Планиране су цјелодневне карте за оба дана турнира. Првог дана, четири полуфинална меча моћи ће се гледати за пет конвертибилних марака, док ће у недјељу улаз на оба финала коштати двије марке више.

- Позивамо људе да дођу у дворану "Борик" та два дана, да уживају у добрим утакмицама, да пошаљемо што љепшу слику из Бањалуке. Обећавамо да ћемо се свима посветити. Имаћемо пуно гостију, наш град ће тада примити пуно људи са стране, тако да ће и наши хотелијери и угоститељи имати користи од овог турнира – додао је Савић.

Јуриш на осми трофеј

Занимљиво, обе домаће екипе, РК Борац и ЖРК Борац јуре осми пехар побједника Купа БиХ. Момци, ако славе постаће најтрофејнија екипа у најмасовнијем такмичењу БиХ.

- Морамо се показати на терену. Гарантујем да имамо квалитет да освојимо трофеј. Ништа није под морање, осим да момци дају максимум на терену – истакао је Бранковић.

Оптимисти су и у редовима "осица". Вјерују да након три године могу вратити пехар у Бањалуку.

- Убијеђен сам да пред домаћом публиком, ако прођемо Хаџиће, можемо побиједити Груде, које су неприкосновене ове сезоне – нагласио је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана