РК Борац сачувао окосницу тима: За искорак у Европи потребна подршка

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Рукометни клуб Борац сачувао је окосницу тима за наредну сезону и управа бањалучког клуба је сад у преговорима са новим играчима како би додатно појачала екипу за нову сезону.

Недим Хоџић, Давид Момић, Амар Грачић, Невио Кнезовић, Огњен Каламанда и Никша Петровић су већ имали важеће уговоре за наредну сезону.

Њима су се сад придружили и Небојша Граховац, Никола Ивановић, Никша Тривуновић, Андреј Климавец, Арсеније Бубић, Владан Ђурђевић, Милош Њежић и Никола Маливојевић. Ови рукометаши су потписали нове уговоре и даље ће носити дрес Борца.

Нови играчи у бањалучком тиму су за сада голман Ахмед Чабаравдић. затим Јован Тодоровић и Никола Стевановић. Тодоровић се враћа у Борац из добојске Слоге и игра на позицији лијевог крила, а био је члан и Искре Бугојно.

Стевановић је десни бек који долази из Аустрије. Он је прошле сезоне наступао за Алплу, а прије тога је носио дресове грчког АЕКА и аустријског Фиверса.

Директор клуба  Владимир Бранковић истиче да управа чини максималне напоре да задржи екипу која је прошле сезоне била вицешампион БиХ те је освојила купове Републике Српске и БиХ.

- Рукометни клуб Борац чини максималне напоре да сачува окосницу екипе за наредну сезону. За додатни искорак у европским такмичењима која смо изборили ове сезоне потребан је континуитет у раду. Са своје стране урадили смо све да покушамо у договору са стручним штабом да сачувамо тим и мислим да смо у томе успјели. То ће свакако олакшати припреме за  нову сезону. Желимо да наставимо са добрим резултатима и освајањем трофеја, јер само тако можемо да привучемо младе у наш спорт и клуб. За то нам је потребна подршка надлежних. Морам напоменути да од надлежног Министарства породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске нисмо добили ни честитку, а камоли новац. Нисмо добили од њих ни марку. Управа се труди да обезбиједи средства потребна за такмичења, али сами не можемо да све испоштујемо. Зато ћемо наредне седмице организовати прес на којем ћемо да истакнемо све проблеме не  само нас већ и осталих клубова - истакао је Бранковић.

Одласци

Борац су у овом прелазном  року напустили Владислав Залевски  који је отишао у Одорхеи, јер је добио одличну понуду румунске екипе те Амир Муховић који је потписао за сарајевску Босну. Управо на тим позицијама екипа ће да тражи нове играче, а тражиће и још једног рукометаша на позицији лијевог крила. Поред њих екипу су још напустили Раде Рађеновић, Владо Драганић, Слађан Суботић , Mиленко Рожић  и Јан Сивка. Клуб је напустио и помоћни тренер Горан Тркуља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана