РК Борац пропустио велику шансу у дербију: Извући поуке из пораза

Дарко Драгичевић
РК Борац пропустио велику шансу у дербију: Извући поуке из пораза

БАЊАЛУКА – Рукометаши Борца пропустили су велику шансу да на гостовању у Љубушком савладају шампиона Извиђач и прекину лошу традицију на овом гостовању гдје нису славили још од 2019. године.

Бањалучани су у другом дијелу имали и плус пет (17:12), али је домаћи тим успио да преокрене меч и на крају је славио 27:26. Борац није успио да реализује напад за изједначење.

Ивано Павловић је био најефикаснији са осам погодака код домаћина, док је Андреј Климавец код Борца постигао 12.

Крило Владан Ђурђевић истиче да његова екипа није заслужила пораз.

- Штета што нисмо успјели да савладамо Извиђач на његовом паркету, јер смо имали заиста велику шансу да прекинемо лош низ на овом гостовању. Већим дијелом меча били смо бољи ривал, наметнули смо своју игру и имали предност и по четири гола, али смо на крају својим грешака у нападу омогућили ривалу да се врати. Примили смо голове након наше пасивне игре у нападу и то нас је скупо коштало - истакао је Ђурђевић.

Бањалучани су тако доживјели други пораз у сезони, али истичу да то неће утицати на екипу.

- Неће нас ово сигурно пореметити. Морамо да наставимо са још бољим радом. Доста је нових играча у тиму и мислим да смо на правом путу. Играмо све боље, а из овог пораза ћемо извући поуке и да не понављамо ове грешке у наставку шампионата. Имали смо шансу, нисмо побиједили, али ништа није готово има још пуно да се игра. Вјерујем да ће ова екипа играти још боље у наставку и да се можемо носити са свим ривалима - поручио је Ђурђевић. Сад слиједи ЕХФ пауза у шампионату БиХ.

Резултати 5. кола Премијер лиге БиХ за рукометаше: Грачаница - Криваја 25:25, Чапљина - Леотар 20:25, Извиђач - Борац м:тел 27:26, Горажде - Челик 42:22, Слога - Херцеговина 33:25, Коњух - Маглај 42:38.

Пласман: Извиђач 7 (-1), Грачаница 7 (-1), Борац 6, Леотар 6 (-1), Слога 6 (-1), Маглај 6, Горажде 5, Коњух 5, Криваја 5, Вогошћа 4 (-1), Слобода 3, Херцеговина 2 (-1), Чапљина 2, Челик 0.

Ђенадија за славље

Добојска Слога је на домаћем терену побиједила Херцеговину 33:25. Домаће је предводио Дарио Ђенађија са осам голова.

- Након скромног првог дијела у наставак смо ушли доста озбиљније. Показали смо карактер стекли предност и нисмо дозволили да нам се понови меч кад смо доживјели пораз. Одиграли смо озбиљно до краја и славили - рекао је Ђенадија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана