РК Борац м:тел помјерио меч да рукометаши и навијачи Слоге могу да ифтаре

Н.Н.
Foto: Н.Н.

Из Рукометног клуба Борац м:тел пристали су на помјерање термина првенствене утакмице са Слогом из Горњег Вакуфа – Ускопља како би њихови играчи и навијачи могли да ифтаре, а потом дођу на утакмицу. Бањалучани су показали спортски дух и на овај сјајан гест су се одлучили на дан када је "црвено-плави" тим постао првак Европе 1976. године.

Клуб из Горњег Вакуфа – Ускопља дописом је затражио да се помјери утакмица Премијер лиге БиХ на шта су Бањалучани показали да спорт није само пуко такмичење него да је он нешто много више од тога. Лидер бх. шампионата је одлучио да спортском ривалу изађе у сусрет и из Горњег Вакуфа – Ускопља су се јавно захвалили Бањалучанима на овом гесту.

"Када то нису хтјеле комшије из Бугојна,јесу Бањалучани!!! На захтјев управе рукометног клуба Слога упућен према РК Борац да се утакмица 23. кола Премијер лиге БиХ између РК Слога и РК Борац одигра у помјереном термину од онога предвиђеног по пропозицијама РС БиХ, а све у циљу ради Рамазанског благдана и ифтара, утакмица која се требала играти у 19 часова званично ће бити одиграна у 20:45 како би сви постачи могли на миру ифтарити и стићи на вријеме на утакмицу", пише на "Фацебоок" страници Слоге и додаје се:

"Сјајан гест Бањалучана на челу са директором Бојаном Лјубишићем и тренером Мирком Микићем који су изјавили да им је велико задовољство играти у Горњем Вакуфу Ускопљу, а поготово што су трибине испуњене, рукомет се и игра ради публике и радо ћемо изићи у сусрет да се утакмица игра у 20.45. Руководство клуба РК Слога захваљује се РК Борац, који је управо на данашњи дан постао првак Европе. Није тешко бити господин, 20.04.2022. У 20.45 дочекајмо шампиона БиХ у испуњеној дворани".

На данашњи дан РК Борац је постао првак Европе 1976. године и то је највећи успјех у историји клуба, али и спорта у граду на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана