Ријешена дилема око новог шефа стручног штаба Борца: Лалатовић долази да освоји титулу

Дарко Пашагић
Ријешена дилема око новог шефа стручног штаба Борца: Лалатовић долази да освоји титулу

БАЊАЛУКА - Српски тренер Ненад Лалатовић у четвртак, 9. јуна, сјешће на клупу Борца и започети операцију “повратак титуле на Градски стадион”.

Иако то у Платоновој нико није желио да званично потврди, харизматични стручњак већ је све договорио са Бањалучанима и остало је да се још са њима усагласи око неких техничких детаља.  Да ће преузети бригу о “црвено-плавима” могло се наслутити прије неколико дана из његових ријечи приликом одласка са клупе суперлигаша Србије Радничког 1923 са којим је обезбиједио опстанак.

- Разговарали смо неколико дана и жеља Крагујевчана је била да останем. Одлучио сам да одем и да радим изван Србије. Жеља ми је да се на том новом послу покушам борити за титулу - рекао је Лалатовић и индиректно потврдио да је ријеч о Борцу.

Већ је познато да ће са њим као помоћници у пакету стићи Драган Шарац и Видак Братић. Да ли ће им се још неко придружити и ко ће све бити у стручном штабу Бањалучана знаће се до Лалатовићевог доласка у највећи град Српске.

Сигурно је да ће Борац за Лалатовића бити велики изазов у каријери. Послије кратког излета у Саудијску Арабију, гдје је водио Ал Батин биће му ово други пут да ради изван граница Србије. Послије тога је дошао у Крагујевац, а прије тога је водио и Црвену звезду, Војводину, чачански Борац, Вождовац, Напредак, нишки Раднички, Чукарички, новосадски Пролетер, Срем из Сремске Митровице, репрезентације Србије до 20 и до 21 године. Једини трофеј освојио је 2020. године са Војводином, када је стигао до пехара у Купу Србије, тако да би освајање првог мјеста у Премијер лиги БиХ био потенцијално велики искорак у његовој каријери.

Сигурно је да његове сараднике и њега не чека нимало лак посао. Зрињски је у управо завршеној сезони показао велику доминацију, а испред Борца био је Тузла сити, чије амбиције из године у годину расту. За висок пласман бориће се и освајач Купа БиХ Вележ, а не смију се заборавити ни Сарајево, Жељезничар и Широки Бријег који ове сезоне нису били у првом плану.

Рјешење на дуже стазе

Челници Борца су у посљедње вријеме истицали да ће добро извагати прије него што изаберу новог тренера, јер не желе да им се понови управо завршена сезона у којој су промијенили четири шефа стручног штаба. Чини се да је тај проблем са Лалатовићем ријешен, јер би он требало да буде рјешење на дуже стазе. Остаје само питање како ће се српски стручњак, који је познат по томе да зна често подићи атмосферу на стадиону до усијања, свађати се са судијама или са гледаоцима, снаћи на теренима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана